trik
Kako da napravite savršen bešamel sos? Poznati kuvari podelili svoju dugo čuvanu tajnu - nećete verovati
Recept za najbolji bešamel sos
Bešamel sos poboljšava ukus jela, ali ako vam se desilo da ne uspe, ovi saveti će vam biti od pomoći.
Bešamel sos se pravi od tri sastojka — mešavine jednakih delova brašna i masti (obično putera), razmućenog sa mlekom. Glatki beli sos ima bezbroj upotreba sam po sebi ili kao sastavni deo za pravljenje drugih sosova.
Da bi bešamel sos bio ukusan francuski kuvari daju sledeće savete:
1. Mleveni muskatni oraščić ubacite u puter, po mogućnosti u braon puter.
2. Dodajte malo senfa, poboljšaće ukus.
Pročitajte jošSavetiSaveti za kuvanje koji su popularni na društvenim mrežama, a ne funkcionišu
3. Pošto može da izgori brže od drugih sosova, bešamel nikada nemojte da pravite na jakoj vatri.
4. Probajte da ga pravite sa gi puterom, jer on sprečava da sos porumeni.
5. Dodajte začinsko bilje u sos, poput majčine dušice, lovorovog lista i začine poput bibera u zrnu ili korijandera.
6. Koristite hladno mleko. Morate da koristite mleko sa visokim sadržajem masti, a da biste izbegli grudvice, mleko treba da bude hladno. Možda će vas zanimati i kako se pravi čuveni bešamel sos u posnoj varijanti.
Bonus video:
(Espreso / Stvar ukusa)