M.C., Foto: Facebook

poznati detalji

Žena koja je privedena zbog ubistva majke se lečila u Toponici: Od kuće bežala 15 puta, a evo gde je pronađena sada

Potraga za M.C. započeta je odmah u nedelju uveče nakon što je muž po povratku iz Banjskog polja gde čuva koze pronađao beživotno telo supruge

Objavljeno: 09.09.2024. 22:31h > 14:26h

M.C. iz Niša za koju se sumnja da je 8. septembra u večernjim časovima preklala majku Z.C. (69) u porodičnoj kući u Ulici Save Kostića u niškom naselju Nikola Tesla, pronađena je večeras.

Policija je večeras locirala osumnjičenu i privela je, a pronađena je nedaleko od mesta ubistva.

Potraga za M.C. započeta je odmah u nedelju uveče nakon što je Najdan Cvetanović po povratku iz Banjskog polja gde čuva koze, zatekao beživotno telo supruge u lokvi krvi dok se ćerka u tom trenutku nije nalazila u porodičnom domu.

Mesto zločina i ubijena Zoricafoto: Kurir, Kurir/M.S.

Policija je prema saznanjima našeg lista pretražila najpre okolinu same kuće, a potom i ovo naselje koje je udaljeno oko šest kilometara od centra grada. Kako M.C. nije pronađena, potraga je nastavljena i sinoć i danas.

Kako "Blic" saznaje, policija je u potrazi za M.C.obilazila i okolinu Specijalne psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici, koja se nalazi na 15 kilometara od Niša, budući da se ona godinama periodično lečila u ovoj zdravstvenoj ustanovi zbog psihičkih problema.

Kako saznaje „Blic“ M.C. je i ranije odlazila od kuće 15 puta, a nestanci su prijavljivani policiji. Za njom su tragali ranije i policajci u drugim gradovima, budući da je umela da menja mesta boravka.

- Poslednji put, krajem prošle godine, otišla je od kuće pa su je tražili po Nišu, Kruševcu, okolnim mestima. Mislim da je tada pronađena u Leskovcu – kaže jedan od rođaka.

Šta se kritične noći tačno desilo u kući u kojoj je ubijena žena zvanično nije poznato. Komšije svedoče da su čule plakanje ali da ne znaju čije i da su iz kuće dopirali jezivi zvuci. No, znajući da je M.C. psihijatrijski bolesnik te da se i ranije čula svađa i vika, tome nisu pridavali veliku pažnju, pogotovo što je ona viđena na ulici oko 21 čas, prilično mirna, kako odlazi od kuće.

Osumnjičena za ubistvo u Nišufoto: Facebook

Zbog čega je, kako se sumnja, ćerka ubila majku, za sada nije poznato.

VJT: Sumnja se da je ubijena

Više javno tužilaštvo u Nišu saopštilo je da je obavešteno da je 8. septembra u večernjim časovima, u kući, na adresi u Nišu zatečeno beživotno telo Z.C. (69) i da postoje osnovi sumnje da je lišena života. No, tužilaštvo zvanično ne saopštava ko se sumnjiči za zločin.

- Dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Nišu je zajedno sa policijskim službenicima PU u Nišu obavio uviđaj na mestu događaja, dat je nalog da se telo sada pok. Z.C. preveze do Zavoda za sudsku medicinu u Nišu, kojoj ustanovi je naloženo obavljanje obdukcije i naloženo je preduzimanje svih neophodnih radnji radi rasvetljavanja okolnosti pod kojima se događaj odigrao i radi pronalaženja učinioca – saopšteno je iz VJT Niš.

Bonus video:

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)