Ručak, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HEARTY AND TASTY

recept

Za domaćice koje nemaju vremena za spremanje ručka: Brzo i ukusno jelo koje že vas dugo držati sitim

Zašto komplikovati, kad može baš ovako!

Objavljeno: 09.09.2024. 12:19h

Napolju su i dalje tropske temperature, a mnoge zaposlene žene ne samo što od vrućina ne mogu da kuvaju, nego za to nemaju ni vremena od posla. Ukoliko se tome dodaju klinci koji i nisu prilično ješni, kao i muž koji tek što je ušao u kuću, a gladan je kao vuk, na ženu padaju još veće muke.

Uz dobru organizaciju ništa nije teško. Naš predlog je da ili pripremite makarone ili pire, takođe na ovu vrućinu svaka moguća priprema u vudu pomfrita koji je već iseckan, testa kome treba tek koji minut da se pripremi ili tzv. pirea za minut je prihvatljiva. Preko makarona ili pirea dodajte meso pripremeljeno po ovom receptu i svi će biti zadovoljni.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

500 gr mesa - teletina, piletina, ćuretina

glavica luka

šargarepa

2 kašike paradajz pirea

so, biber, peršun, crvena paprika, suvi začin

50 ml pavlake za kuvanje

kašika krem supe od šampinjona ili obične krem supe

ulje za pripremu

Priprema:

Na ulju izdinstajte luk i šargarepu, dodajte meso i dinstajte. Zatim dodati malo vode i pustiti da se još malo dinsta sve. Dodati i supu od šampinjona ili krem supu i pavlaku za kuvanje. Sve pustite da se ukrčka i poslužite preko pirea ili makarona.

Bonus video:

(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)