Petrovići, Foto: rovjereno.dnevnik.hr / screenshot

Svaki dan potroše i do 30 pelena

Petrovići mislili da će dobiti ćerku, pa se šokirali ultrazvukom: Evo kako razlikuju bebe, detalj će vas raznežiti

Rođenje četvorice dečaka Mateja, Marka, Luke i Jovana pre osam mjeseci punilo je stranice svih medija u regionu

Objavljeno: 08.09.2024. 21:20h

Jedan petogodišnjak poželeo je postati veliki brat. Želja mu se ostvarila i to kako. I Konstantin i roditelji očekivali su seku, a dobili četvoricu braće Mateja, Marka, Luku i Jovana. I to odjednom.

Mama Milana Petrović iz Banjaluke na svet je donela četvorke. Njena trudnoća je fenomen, jedna u pola miliona.

Svaki dan potroše i do 30 pelena, auto je zamenio kombi, a tu je i baka servis jer dodatni par ruku ujek dobro dođe. Porodici Petrović u proteklih osam meseci životi su se okrenuli naglavačke.

Presvlačenje, hranjenje, igranje pa još malo menjanja pelena, kupanja, flašice, uspavljivanja i tako stalno u krug. S malom bebom uvek su pune ruke posla. A kada sav taj posao pomnožite ne s dva, ne s tri, nego sa četiri i dobićete svakodnevicu porodice Petrović.

I Konstantin i roditelji očekivali su seku, a dobili četvoricu braće | Provjereno

Kole i četiri brata

Rođenje četvorice dečaka Mateja, Marka, Luke i Jovana pre osam mjeseci punilo je stranice svih medija u regiji. Danas njihova graja ispunjava kuću, a mami Milani svaki trenutak u danu. Za rodbinu i goste kao pomoć u raspoznavanju služe narukvice u bojama. Stariji brat Konstantin ili od milja Kole kaže da nema šanse da se zabuni. I od početka ima omiljenog mlađeg brata – Luku. Svoju je ulogu ozbiljno shvatio. Prema njima je dobar i pažljiv dok god se jasno zna ko je glavni.

-Rekli smo mu istinu – da će dobiti četiri brata, da će doći četiri bebe s mamom iz porodilišta. Mislim da on nije bio svestan dok zapravo mi nismo došli kući – priseća se Milana. Planovi koje su imali bili su sasvim drugačiji. Konstantin je već imao 4,5 godine i mislili su da je pravo vreme da sada dobije brata ili sestru. Ali, već na prvom pregledu dobili su vest koju nisu očekivali. Ultrazvuk je pokazao da Milana nosi blizance, koliko znaju, prve u porodici Bila je to informacija na koju se nisu stigli ni naviknuti, jer već na idućem pregledu usledio je veliki šok.

porodica Petrovičfoto: rovjereno.dnevnik.hr / screenshot

Četvorke iz Banjaluke spremne za vožnju sa batom, mamom i tatom

-Ne mogu verovati da je moguće da nosim trojke. Prvo za blizance nisam mogla verovati, a kamoli za trojke. Nikog u blizini da je imao trojke da se mogu posavetovati kako je tekla trudnoća, porod, posle, s tri bebe. Što da radimo s tri bebe uopšte – priseća se ona.

Pitanje je to koje joj se sada čini smešnim jer već na idućem pregledu njena trudnoća postala je fenomen, jedan u pola miliona slučajeva. Nešto za što je i jekar u rodnoj im Banjaluci trebao drugo mišljenje, potvrdu kolega.

Ostatak trudnoće Milana je vodila u Sloveniji, gde je suprug Nemanja živeo i radio. Zbog četiri ploda od početka se vodila kao visokorizična, trudnoća u kojoj ne postoji garancija ni za što, u kojoj se ide dan po dan.

Mesec i po pre porođaja ležala je u bolnici, a onda su tri dana pre planiranog carskog reza, u 31. sedmici trudnoće krenuli spontani trudovi. Nemanja je celo vreme bio uz nju, osim za vreme samog carskog reza. U četiri minute na svet su stigli Matej, Marko, Luka i Jovan. Zajedno teški tek nešto više od pet kilograma.

Logistika je ključna stvar

Matej, Luka i Marko su jednojajčane trojke, a Jovan je njihov dvojajčani brat blizanac. Mirnoća i opuštenost kojom porodica Petrović zrači uz četiri bebe i jednog šestogodišnjaka vredna je divljenja, kao i logistika koja prati celu priču. Koliko se na dan opere i ispegla veša, više ni ne broje

Iako su planiranim carskim rezom rođeni u 31. sedmici, dakle skoro dva meseca prerano, dečaci odlično napreduju. Odlaze na redovne vežbe i sasvim su zdravi.

Nemanja se nedavno vratio na posao, a s njima je uvek jedna od baka. Logistika je ključna stvar, slažu se svi. Obični izlazak u šetnju mnogima će se činiti kao pravi poduhvat, ali oni su se kažu već izvežbali i spremni su za pokret, a baš u svakoj šetnji dočekaju ih znatiželjni pogledi i osmesi. Kako kažu Milana i Nemanja, ljudi su jako iznenađeni i većina njih im priđe i kaže – svaka čast.

Bonus video:

(Espreso/Nova TV/Blic/Prenela M.L.)