Tihi ubica pojačao Partizan, Foto: Carmen Mandato / Getty images / Profimedia

veliki posao

Tihi ubica na parketu! Ključno pojačanje Partizana za predstojeću sezonu!

Željko Obradović pogodio sa transferom?

Objavljeno: 07.09.2024. 08:52h

Čini se da je KK Partizan konačno oformio tim sa jasnim ulogama i pozicijama u ekipi.

Često se govorilo da Partizan kuburi sa klasičnim plejmejkerom, zatim i centrom, kao i da nema konkretan doprinos sa krilne pozicije, naročito još od odlaska Janisa Papapetrua iz kluba u leto 2023. godine.

KK Partizan rosterfoto: Starsport

U crno-bele redove ovog leta stigli su Frenk Nilikina i Karlik Džons, čiste jedinice, ali i Brendon Dejvis odnosno Tajrik Džons, "punokrvne" petice.

Svemu tome smisao daje i potpis Isaka Bonge, fizički dominatne trojke koja je svoj košarkaški put gradila kroz NBA ligu, da bi ga karijera kasnije odvela do Bajern Minhena.

Isak Bongafoto: Starsport

U najjačoj ligi sveta kalio se u Lejkersima i upijao sve od Lebrona Džejmsa, a dobre partije pružao je i u dresu Toronto Reptorsa.

Domaća javnost je imala priliku da se upozna sa Bonginim kvalitetima u finalu Svetskog prvenstva u Manili, gde je sa Nemačkom savladala Srbiju i popeo se na krov sveta.

Dvogodišnji period adaptacije na Evroligu od odlaska iz Amerike imao je u Minhenu, pa u Partizan stiže znatno iskusniji za igranje po "evropskim pravilima".

Isak Bongafoto: Starsport

Tihi ubica, kako Bonga i deluje na parketu, čeka svoje trenutke i prave pozicije iz kojih može da oproba dobar šut koji ga krasi za tri poena. Ćoškovi, tj korneri, glavno je oružje Bonge, a ono što je još važnije za Željka Obradovića, nemački reprezentativac je kadar da odigra i na mestu četvorke (krilnog centra).

Nije sklon velikoj potrošnji lopti, već kako smo naveli, čeka otvorene šuteve.

O defanzivi Bonge je suvišno i govoriti...

Dovoljno je pogledati na koji način je čuvao Vasu Micića u borbi Nemačke i Srbije na Olimpijskim igrama za bronzanu medalju. Konstatno u stavu i na liniji dodavanja, Bongi daju epitet odličnog odbrambenog košarkaša.

E, sada, papir je jedno, a prket nešto sasvim drugo! Gore od Partizana prošle sezone teško da možemo ponovo gledati i u predstojećoj godini. Željko Obradović je verujmo dobro izabrao ovog leta, a u Bongi bi morao da dobije košarkaša spremnog da ispuni dati zadatak, uz uvek pristojnih osam do 12 poena ali i nekoliko skokova u napadu i odbrani.

Da li će Grobari konačno gledati defanzivan Partizan, za razliku od 100 plus poena?

Bonus video:

(Espreso sport)