Roalt, Foto: Printscreen/Youtube

recept

Napravite ukusan slani rolat bez brašna: Mekan i ukusan, a sprema se za tili čas

Ako volite ukusne rolate, a želite da izbegnete belo brašno ovo je super slaniš za vas

Objavljeno: 05.09.2024. 22:48h

U moru raznih recepata za slatke i slane pikanterije danas možemo da nađemo mnogo toga. Među omiljenima su recepti za ukusne rolate, ali oni najčešće u sebi imaju brašno, koje mnogima ne prija.

Ipak, ponekad se mogu naći i zdravije varijante, koje se prave od veoma ukusnih sastojaka, a imaju manje kalorija.

Ovaj rolat će oduševiti sve koji pokušavaju da u širokom krugu izbegavaju brašno, pa da vidimo kako se pravi i šta je to što vam treba za njegovu pripremu.

foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Potrebno je:

2 manje tikvice

2 do 3 jaja (zavisi od veličine)

pola kesice parmezana (oko 50 g)

malo soli

100 g nemasnog sira

100 g šunke

Priprema:

Tikvice oljuštite i izrendajte, posolite i ostavite oko 10 minuta da puste vodi, a zatim ih ocedite od viška tečnosti. Potom u njih dodajte jaje i parmezan i to sve lepo sjedinite.

Na pek papir istresite dobijenu smesu i stavite da se peče oko 15 minuta na 200 stepeni C. Zatim izvadite iz reren i dok je još toplo premažite nemasnim sirom, pa odozgo stavite šunku i urolajte.

Ostavite da malo popusti, pa isecite na kolutove. Služite dok je toplo, preukusno je.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/Prenosi A.M.)