Fudbalska reprezentacija Španije, Foto: EPA/FILIP SINGER

hvala mu, ali...

Čovek koji je od Španije napravio šampiona Evrope: Srbija ima sjajan tim!

Hvalio Orlove

Objavljeno: 04.09.2024. 22:27h

Fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtak od 20 i 45 na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje selekciju Španije, aktuelne šampione Evrope na startu Lige nacija.

Uoči ovog duela, javnosti se obratio selektor "crvene furije" Luis dela Fuente

- Mislim da je Srbija sjajan tim. Samim tim što su u A ligi nacija... Igrali su teške utakmice na Euru, izgubili samo od Engleske. Suočavamo se sa teškom utakmicom, protiv sjajnih igrača, na legendarnom stadionu. Moramo da nastavimo da pobeđujemo. Hvala na mišljenju da možemo da dobijemo ovaj meč prilično lagano - bio je odgovor De la Fuentea.

Pričao je i o taktičkim zamislima.

- Ne znamo da li će Pedri i Olmo da igraju zajedno. Oni su važni igrači za nas, a na nama je da iskoristimo njihov potencijal.

- Ovo je strastven tim. Želimo da nastavimo da nadgađujemo našu igri, a tu ima još prostora. Motivisani su, srećni, puni volje i želje. Želimo da nastavimo da pobeđujemo i osvajamo trofeje. Moramo da rastemo i budemo najbolji.

Osvrnuo se selektor Španije i na Lamina Jamala, kojeg će sigurno mnogi na Marakani dočekati aplauzom.

- Lamin je miran i blag momak, mnogo je zreo za svoje godine. Drago mi je što je tako, odlično izlazi na kraj sa odgovornošću i verujem da će da bude još bolji kako vreme bude prolazilo.

De la Fuente se osvrnuo i na konstatacije da Španija igra možda i najlepši fudbal na svetu trenutno.

- Imam tu privilegiju da vodim fenomenalne igrače i znam šta je potrebno da budu srećni. Radimo na toj ideji da se uživa na terenu, najvažnije je izvući najbolje iz igrača - zaključio je De la Fuente.

Bonus video:

(Espreso sport)