Bora Đorđević, Foto: Dimitrije Nikolic/ATAImages

dirljivo

Ja živim od njegovog talenta, napisao je moje najveće hitove! Poznate pevačica priznala šta bi bila bez Bore Čorbe

Istakla kako je čuveni roker lakoćom pisao pesme

Objavljeno: 04.09.2024. 19:26h

Čuveni roker Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, frontman jednog od najpoznatijih rok sastava na Balkanu, "Riblje čorbe", umro je u 72-oj godini. Poslednjih dana nalazio se u bolnici u Ljubljani i zdravstveno stanje mu se pogoršalo. Muzičar je imao problem sa plućima, ali se situacija nažalost, nije popravljala.

Popularni muzičar preminuo je u ljubljanskoj bolnici zbog hronične opstruktivne bolesti pluća. Usprkos naporima lekara da ga spasu, završio je na respiratoru i nakon par dana podlegao je bolesti.

Pevačica Snežana Mišković Viktorija, sa tugom se oprostila od Bore. Iako je njegova bolest bila ozbiljnafoto: Damir Dervišagić

Pevačica Snežana Mišković Viktorija, sa tugom se oprostila od Bore. Iako je njegova bolest bila ozbiljna, vest o njegovoj smrti teško je pala mnogima, a posebno Viktoriji, koja je istakla da je upravo on bio ključna figura u njenoj muzičkoj karijeri.

- Svi smo negde bili spremni na to, nakon što smo čuli da je intubiran, jer to znači da su male šanse da se izvuče. Ono o čemu sada razmišljam jeste da je taj čovek mene zadužio za ceo život, jer ja živim od njegovog talenta. Napisao mi je najveće hitove: "Samo teraj ti po svome", "Daj ne pitaj", "Sami, sami" - istakla je ona za medije.

Za Viktoriju, Bora će ostati veliki pesnik iz kog su "pesme tekle kao voda".

- To su čisti njegovi tekstovi i plus što mi je pomagao kad sam radila prateće vokale u Zagrebu, za svoj prvi album - pamti i dan-danas ova rokerka.

Bora Đorđević, poznat po svom nepresušnom talentu za pisanje, ostavio je dubok trag u jugoslovenskoj i srpskoj muzičkoj sceni.

Bora Đorđević, poznat po svom nepresušnom talentu za pisanje, ostavio je dubok trag u jugoslovenskoj i srpskoj muzičkoj scenifoto: Damir Dervišagić

- On je čovek koji je pisao kao iz topa. Kad je moja prva ploča završena skupili smo se svi mi autori kod mene u Vladetinoj, gledala sam kada "samo ovako" okrene tekst i kao lektor ga ispravlja. On je pisao tekst tako lagano, kao voda koja teče. Tu nije bilo mučenja. Imao je onu svoju knjižicu u kojoj je zapisivao ideje, misli, tekstove...Bio je slikovit, konkretan i veliki pesnik - zaključila je Viktorija.

Ovaj emotivni oproštaj dolazi u trenutku kada se cela muzička scena oprašta od Đorđevića, jednog od najvećih kantautora našeg vremena, čiji će stihovi živeti još dugo u sećanju njegovih obožavalaca i kolega.

Bonus video:

(Espreso / Srećna republika / Prenela: I.O.)