Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

pravo u metu

Žestoka konferencija Piksija nakon novih potresa u FSS-u!

Selektor je sve rekao

Objavljeno: 04.09.2024. 17:57h

Selektor Fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se javnosti uoči meča na startu Lige nacija protiv selekcije Španije.

Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" na programu je u četvrtak od 20 i 45:

Sa svoje funkcije je smenjeni su Jovan Šurbatović i Miroslav Tanjga, dok se toga dotakao i sam selektor Piksi:

Pre samog obraćanja "sedmoj sili" Piksi se orpostio od preminulog muzičara Bore Đorđevića.

- Otišao je velikan saučešće porodici, imao sam privlegiju da ga lično poznajem - rekao je selektor Orlova.

- Znate kako, ne bih hteo da dajem bilo kakve komentare i repliciram preko medija. Svako ima pravo da kaže šta želi, šta misli, šta hoće. Na tamo bih se zaustavio. A, što se problema tiče u srpskom fudbalu, imamo ih za izvoz. Od mog dolaska, stalno su problemi prisutni. Ništa ne iznenađuje. Ne bih da komentarišem, polemišem i da repliciram bilo kome. Ja sam trener, fokusiran sam, niti se bavim kadrovskim pitanjima, niti rešenjima, niti vodim politiku FSS-a. To se za jednom i za uvek zna. Ne volim da se moje ime pominje i meša u te stvari. To je tendeciozna stvar koju ne razumem. Ja sam trener i bavim se timom, gledam da uradim posao što bolje mogu - rekao je selektor Stojković.

foto: Starsport©

Selektor je govorio o atmosferi u timu.

- Mi smo već dva puta imali sastanke juče, imali smo analizu protivnika, imali smo video analizu protivnika. Danas smo ponovili sve to još jednom da utvrdimo gradivo i da dam neke smernice igračima šta treba raditi sutra i kako treba izgledati. Sve ovo što se piše i priča, moja poruka je da se fokusiraju na utakmicu i da ih ne dotiče. Mislim da je prijatno, nije prijatno... Navikli smo na to, zaista sam vrlo fokusiran na sutrašnju utakmicu. Neću dozvoliti da me bilo ko izbaci iz takta i poremeti za taktiku - kaže selektor, a onda se osvrnuo i na kadrovske probleme.

- Imamo problema sa igračim kadrom, nadam da ste koga svesni. Veljković i Maksimović se vratili, neće igrati ni portiv Danske. To je dodatni problem, Tezić pod znakom pitanja, pa ćemo doneti odluke. Ekipa koja želi da bdue kompetivna, mora da igra na obe strane. Teško da je da odbranite gol od ovake ekipe 90 minuta. Moramo da uradimo sve da ugrozimo gol portivnika.

Dragan Stojković Piksifoto: EPA/MAX SLOVENCIK

Španija je aktuelni prvak Evrope, ali selektor Srbije ne gubi nadu.

- Tačno je da je Španija jedna od najboljih ekipa na svetu, u Evropi je pokazala i dokazala i jedan neverovatan skup talenta na jednom mestu. Jedna superiornost u tehničkom smislu. Tamo ne postoji nijdean igrač, uključujući i golmana koji ne kontroliše loptu kako bi svi voleli. Jedna fudbalska moć, imali su generacije iza ove koje su bile, ova generacija sa mladim igračima je hrabar potez posle Svetskog prvenstva da regeneriše španski tim, dala je rezultate. Jednostavno... Imaju zaista mnogo kvalitetnih igrača i apsolutno je nebitno da li će Rodri i Morata igrati, tu su Zubimendi... Nema to veze, oni će igrati isto što igraju, jedna teška utakmica u svakom slučaju, teška i u isto vreme odlična prilika. Ja se radujem toj utakmici, zato što je to šansa za nas, za neke igrače... Da pokažu i dokažu da su sa pravom na spisku i da su sa pravom u reprezentaciji - istakao je selektor Srbije.

Selektor Stojković je otkrio i ko će biit novi kapiten Orlova.

- Nikola Milenković. On ima najveći broj utakmcia, odigrao je 57 mečeva.Zamenik će biti Predrag Rajković.

Bonus video:

(Espreso sport)