Cicipas i Đoković, Foto: Angelos Zymaras / AFP / Profimedia

loše vesti

Ništa od spektakla u Beogradu! Nacija u suzama, povreda je bila jača!

Povreda u zao čas

Objavljeno: 04.09.2024. 16:50h > 16:58h

Teniska reprezentacija Srbije 14. i 15. septembra igra protiv selekcije Grčke u Dejvis kupu.

Naš tim će predvoditi najbolji teniser u istoriji Novak Đoković, dok će rivali morati bez prve zvezde tima Grka, Stefanosa Cicipasa.

On je poražen u prvom kolu US Open, a sada je objavio nove loše vesti.

Nažalost, srpska publika u Beogradu neće imati priliku da gleda jednog od najboljih tenisera današnjice.

- Dragi prijatelji i navijači reprezentacije Grčke u tenisu, moje srce mi je dalo savet još jednom podržim nacionalni tim. Međutim, glas mog tela, na hitan način mi je to zabranilo, te ne mogu da se takmičim u meču protiv Srbije u Dejvis kupu. Povreda leđa koju sam zadobio tokom učešća na US Openu primorava me da pratim poseban program rehabilitacije kako bih se što pre vratio na teren.

Stefanos Cicipasfoto: Luke Hales / Getty images / Profimedia

- Sa velikom tugom objavljujem svoju odluku da se ne takmičim sledeće nedelje u Beogradu. Čuvam uspomene koje smo doživeli prošlog februara u Ano Liosiji. Tada, crpeći snagu od grčkih navijača koji su bili na tribinama, pobedili smo Rumuniju i svi zajedno proslavili veliki uspeh u Svetskoj grupi I Dejvis kupa. Želim našem Nacionalnom timu puno sreće u teškom meču protiv Srbije. Sa svoje strane, učiniću sve što je moguće da u sledećem takmičarskom izazovu našeg Nacionalnog tima opet budem u stanju da se takmičim sa nacionalnim grbom na grudima.

Bonus video:

(Espreso sport)