Partizan dobija surovog šutera?, Foto: Christian Petersen / Getty images / Profimedia

mašina u šutu za tri

Partizan dobija surovog šutera?

Ogromno pojačanje?

Objavljeno: 03.09.2024. 19:38h > 19:59h

Dobar posao stručnog štaba Partizana?

Ako se po jutru dan poznaje, KK Partizan čeka uspešnija i uzbudljiva sezone od one prethodne, po Grobare nažalost, rezultatski stresne i tragične godine.

Utakmica protiv Jeniseja, koja je doduše prijateljska, rešena je na ubedljiv način u korist Partizana - 114:85 nakon pet odigranih četvrtina.

Željko Obradovićfoto: Starsport

Meč koji je odigran u Čačku iza zatvorenih vrata bio jako koristan za stručni štab crno-belih na čelu sa Željkom Obradovićem.

Među najboljima, kao i protiv Igokee pre nekoliko dana bio je američki đak i bivši NBA as Dvejn Vašington.

Dvejn Vašington novi igrač Partizanafoto: Starsport

Jedno u moru pojačanja Partizana ovog leta pokazalo je zavidan kvalitet igre i razumevanje timske košarke - uz na prvi pogleda školsku igru u napadu. Za razliku od Kevina Pantera, koji je u svakom pogledu bio atipičan košarkaš, Vašington je sa druge strane neko ko na parketu deluje kao dobro potkovani košarkaš, sa za oko lepim, skok šutem.

Dvejn Vašington novi igrač Partizanafoto: Marty Jean-Louis / Alamy / Alamy / Profimedia

Ipak, uzorak utakmica Vašingtona u crno-belom dresu za sada je mali, ali krajičkom oka se nazire kakvog bi igrača Partizan mogao da dobije u budućnosti.

Nije tajna da je Vašington igrač sa renomeom izrazitog i dobrog šutera za tri poena, ali i neko ko iz driblinga preti u šutu za dva poena - poludistance.

Ako se Vašington "zapali" i bude u ritmu, biće to pravi košmar za sve evroligaške ekipe. Ipak, kao i svakog šutera, Obradović ga mora držati pod kontrolom i naći mu pravu ulogu koja bi ga učinila ubitačnim oružjem Partizana u predstojećoj sezoni.

Bonus video:

(Espreso sport)