recept
Ovakav recept za lenju pitu malo ko zna: Vrhunski ukus koji se topi u ustima - tajna je u jednom sastojku
Vreme je za đakonije od jabuka
Jabuke su najukusnije voće koje nam jesen nudi. Međutim, zbog obilja često ne stignemo da sasvim iskoristimo sve plodove. Stoga smo odlučili da sa vama podelimo par recepata kako biste iskoristili svaku jabuku iz vašeg dvorišta.
Evo šta sve možete spremiti od jesenjih jabuka:
Većini devojčica ovo je prvi kolač koji su spremile u životu. Lenja pita je broj jedan u svim domaćinstvima i to iz dva razloga: fantastičnog ukusa i jednostavnog načina pripreme.
U video možete pogledati više recepata za pripremu jabuka.
Potrebno je: šolja šećera; šolja ulja; 2 šolje brašna; šolja jogurta; prašak za pecivo; 1 kg jabuka; 2 kašike ulja; šećer po potrebi i 3 kašike griza.
Priprema: U činiji izmešajte jaja, šećer, ulje i brašno sa praškom za pecivo i jogurtom. Sve dobro izmešajte i napravite testo.
Za fil: oljuštite jabuke, izrendajte i izdinstajte na ulju. Dodajte griz i šećera po ukusu. Sipajte pola testa u podmazan pleh i pecite par minuta dok se ne uhvati korica. Zatim sipajte fil, pa preko fila stavite drugu polovinu testa.
Bonus video: