SVAKA ČAST
I 100 komada je malo! Krofne u kojima ćere daviti: Recept zlata vredan, ovakav su i naše bake koristile
Za razliku od klasičnih krofni, italijanske su manje
Da li se slažete da su krofne omiljena poslastica većine ljudi? Ove italijanske krofne ćete sigurno obožavati ako volite klasične, a mekane su kao duša!
Za razliku od klasičnih krofni, italijanske su manje i idealne za jedan zalogaj, a mogu se puniti, ali i jesti samo sa šećerom u prahu.
Verujemo da sve sastojke već imate u vašem frižideru!
Sastojci:
1/2 šolje vode 1/2 šolje mleka 8 kašika neslanog putera 1 kašičica šećera 1/4 kašičice soli 1 šolja brašna 4 jajeta 1/4 šolje šećera u prahu
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i mleko, pa dodajte puter, so i šećer.
Kuvajte dok se puter ne otopi i dok tečnost ne krene da vri.
Sklonite sa šporeta i dodajte brašno, pa varjčom mešajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
Vratite na šporet i kuvajte još 2 minuta, uz neprestano mešanje. Prebacite testo u posudu, pa ga mutite nekih minuta. Zatim postepeno dodajte jaja i sve vreme mutite.
Sipajte dobijenu smesu u špric za kolače ili u kesu za zamrzivač kojoj ste isekli vrh. Istisnite malo testa, pa makazama presecite da "upadne" u šerpu u kojoj ste zagrejali ulje.
Pržite dok ne dobiju zlatnu boju, pa vadite na ubrus. Pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso / M.S.)