Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

SVAKA ČAST

I 100 komada je malo! Krofne u kojima ćere daviti: Recept zlata vredan, ovakav su i naše bake koristile

Za razliku od klasičnih krofni, italijanske su manje

Objavljeno: 03.09.2024. 12:03h

Da li se slažete da su krofne omiljena poslastica većine ljudi? Ove italijanske krofne ćete sigurno obožavati ako volite klasične, a mekane su kao duša!

Za razliku od klasičnih krofni, italijanske su manje i idealne za jedan zalogaj, a mogu se puniti, ali i jesti samo sa šećerom u prahu.

Verujemo da sve sastojke već imate u vašem frižideru!

Sastojci:

1/2 šolje vode 1/2 šolje mleka 8 kašika neslanog putera 1 kašičica šećera 1/4 kašičice soli 1 šolja brašna 4 jajeta 1/4 šolje šećera u prahu

foto: Printscreen/Youtube/vremejezakuhinju4823

Priprema:

U šerpu sipajte vodu i mleko, pa dodajte puter, so i šećer.

Kuvajte dok se puter ne otopi i dok tečnost ne krene da vri.

Sklonite sa šporeta i dodajte brašno, pa varjčom mešajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine.

Vratite na šporet i kuvajte još 2 minuta, uz neprestano mešanje. Prebacite testo u posudu, pa ga mutite nekih minuta. Zatim postepeno dodajte jaja i sve vreme mutite.

foto: Profimedia

Sipajte dobijenu smesu u špric za kolače ili u kesu za zamrzivač kojoj ste isekli vrh. Istisnite malo testa, pa makazama presecite da "upadne" u šerpu u kojoj ste zagrejali ulje.

Pržite dok ne dobiju zlatnu boju, pa vadite na ubrus. Pospite šećerom u prahu.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso / M.S.)