Sladoled od čokolade, Foto: YAY Media AS / Alamy / Alamy / Profimedia

recept

Sladoled od čokolade spreman za 10 minuta: Osvežavajući ukus koji izaziva ekstazu

Uz samo nekoliko sastojaka i minimalno vremena, možete napraviti desert koji će oduševiti sve, od najmlađih do najstarijih

Objavljeno: 01.09.2024. 12:55h

Leto nam i dalje donosi visoke temperature, a sa njima i želju za osvežavajućim poslasticama koje će nas rashladiti i pružiti nam trenutak uživanja. Čak i najveći ljubitelji raskošnih torti i kolača tokom letnjih vrućina često posežu za nečim lakšim i osvežavajućim. A šta može biti bolji izbor od domaćeg sladoleda? Ova poslastica ne samo da osvežava, već i pruža pregršt mogućnosti za kreativnost u kuhinji.

Ukoliko mislite da je pravljenje domaćeg sladoleda komplikovano i da zahteva posebnu opremu, imamo sjajnu vest za vas! Uz ovaj jednostavan recept, biće vam potreban samo električni mikser i nekoliko osnovnih sastojaka koje verovatno već imate kod kuće.

Za samo deset minuta pripreme, možete uživati u kremastom, bogatom čokoladnom sladoledu koji će oduševiti sve članove porodice i goste.

foto: Printscreen/Youtube/ Inside Edition

Leto je idealno vreme da se prepustite uživanju u domaćim poslasticama, a ovaj recept za čokoladni sladoled je savršen način da se rashladite i zadovoljite svoju potrebu za slatkim. Isprobajte ovaj recept već danas i uživajte u pravom letnjem osveženju!

Sastojci:

500 ml pavlake za šlag

300 g kondenzovanog mleka

30 g nezaslađenog kakaoa

2 kašičice ekstrakta vanile

Priprema:

1. Pre nego što započnete pripremu, obavezno ohladite pavlaku za šlag. Hladna pavlaka će omogućiti da dobijete savršeno kremast sladoled.

2. U veliku činiju stavite pavlaku, kondenzovano mleko, koje možete i sami lako da napravite za svega pet minuta, kakao i ekstrakt vanile.

3. Koristeći električni mikser, mešajte sastojke dok ne dobijete gustu i kremastu smesu.

4. Ako niste ljubitelj čokoladnog sladoleda, jednostavno izostavite kakao. Takođe, možete dodati komadiće čokolade, izlomljeni keks, voće ili orašaste plodove kako biste obogatili ukus.

5. Pripremljenu smesu sipajte u posudu pogodnu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač. Sladoled treba da se hladi najmanje pet sati kako bi postigao odgovarajuću gustinu i teksturu.

6. Nakon što se sladoled potpuno ohladi, spreman je za posluživanje. Izvadite ga iz zamrzivača i poslužite u kornetu, čaši ili sa omiljenim prelivima.

Uživajte u ovoj domaćoj poslastici koja će vas osvežiti i zasladiti svaku letnju avanturu.

Bonus video:

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)