Lepinja, Foto: Bakina kuhinja

recept

Mekane domaće lepinje: Idealne za doručak ili večeru

Zagrejte ulje u tiganju i pržite lepinje sa obe strane dok ne porumene

Objavljeno: 01.09.2024. 11:15h > 11:21h

Domaće lepinje se jednostavno prave, a možete da ih jedete uz suhomesnato, namaze po želji ili same.

Sastojci:

60 ml mleka

60 ml vode

1 kašičica kvasca

1/2 kašičice šećera

1 jaje

1 kašičica soli

600 g brašna

50 ml otopljenog putera

foto: Bakina kuhinja

Recept za mekane domaće lepinje:

Kako biste napravili lepinje, dodajte kvasac i šećer u toplu vodu. Ostavite dok ne nabubri. Pripremite testo tako što ćete da pomešate mleko, vodu, šećer i kvasac u činiji. Ostavite da se digne.

Zatim dodajte so, jaje i brašno. Malo promešajte pa dodajte puter i zamesite testo. Ostavite sat vremena da testo naraste.

Dignuto testo podeliti na komade i razvijajte rukama. Zagrejte ulje u tiganju i pržite lepinje sa obe strane dok ne porumene. Uživajte!

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)