Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: FK Crvena zvezda

opa

Zvezda ruši Benfiku?

Velika šansa za crveno-bele?

Objavljeno: 31.08.2024. 16:11h

Hteli su iz Crvene zvezde zbog lakše rasprodaje stadiona i euforije navijača da prvo igraju protiv Barselone, ali posmatrano sa takmičarske strane nije moglo bolje od starta duelom sa Benfikom na Marakani.

Portugalski velikan je u problemima, loše je počeo sezonu i navijači su ogorčeni. Posle remija sa Moreirenseom u petak, čekali su ekipu u Lisabonu i sve bi moglo da kulminira smenom trenera Rodžera Šmita.

Nemac je pod ogromnim pritiskom posle svega sedam bodova u prva četiri kola šampionata Portugala i ne bi bilo iznenađenje da na meču sa Crvenom zvezdom Benfiku vodi neko drugi. Odluku će uprava doneti tokom reprezentativne pauze.

Rodžer Šmitfoto: EPA/Atef Safadi

Ovo je najlošiji start Benfike od 2013. godine, a od 2005. nije bila neefikasnija posle četiri kola. Dala je svega pet golova.

Bili su „orlovi“ na ivici poraza od Moreirensea, ali izjednačili su iz penala. Imali ste priliku da to gledate u direktnom prenosu na Sport klubu, a imate priliku i ovde da vidite oba gola.

Moreirense je poveo golom Oforija u 84. minutu. Benfika je izjednačila u 97. iz penala preko Markosa Leonarda.

U prva četiri kola prvenstva Portugala, Benfika je izgubila kao gost od Famailikaoa (0:2), pobedila Kasa Piju (3:0) i Estrelju (1:0) kod kuće (1:0), pa remizirala sa Moreirenseom. Do gostovanja u Beogradu, igraće još samo sa Santa Klarom 15. septembra u Lisabonu.

Videćemo da li će Crvena zvezda uspeti da iskoristi jako lošu trenutnu situaciju u Benfici, i dođe možda i do pobede na Marakani.

Bonus video:

Espreso / Sportklub