Kiflice, Foto: Printscreen/youtube/Brzo i lako

recept

Uz ovaj sastojak svako testo biće mekano i vazdušasto: Zaboravite na tvrda i presušena peciva, ovo je spas

Uz ovaj tajni sastojak vaše kiflice će biti spolja hrskave a unutra meke ko duša

Objavljeno: 30.08.2024. 20:05h > 20:07h

Ako volite da pečete hleb ili kifle, verovatno znate koliko je važno da pecivo bude mekano i sveže. Ali šta ako vam kažemo da postoji jednostavan trik koji će vaše pecivo učiniti još mekšim i svežijim, i to bez ikakvih dodatnih komplikacija? Tajna je u jednom iznenađujućem sastojku – instant krompiru!

Zaboravite na presušena peciva

Verovali ili ne, krompir u kesici, onaj koji obično preskačete u prodavnici, može biti vaš najbolji saveznik u kuhinji. Ovaj čarobni prah je bogat skrobom, koji je ključan za postizanje savršeno mekane teksture testa.

Dakle, sledeći put kada budete mesili testo za hleb, pecivo ili kiflice, dodajte malo instant krompira i dobićete rezultate koji će vas oduševiti!

foto: Printscreen/Youtube/RicetteFatteInCasa

Bitna je prava mera

Kada pripremate testo sa oko tri šolje brašna, jednostavno dodajte jednu četvrtinu šolje instant krompira. Ovo će poboljšati hidrataciju testa, čineći ga mekšim.

Naravno, ne zaboravite da dodate i tri kašike vode više nego što recept zahteva, kako biste nadoknadili dodatak skroba.

Kada dodati instant krompir

Ključ uspeha je tajming! Instant kropir se dodaje nakon što kvasac završi svoje čarolije, što znači najmanje sat vremena nakon što ste umesili testo. Ostavite testo da naraste na toplom, a zatim umešajte instant krompir.

Pazite na teksturu

Dok mešate testo sa instant krompirom, budite pažljivi prema teksturi. Ako testo postane previše tvrdo, slobodno dodajte malo vode dok ne postignete željenu mekoću. Ako je, s druge strane, previše lepljivo, polako dodajte još brašna dok ne bude savršeno.

Rezultat: Mekano i sveže testo

Dodavanjem instant krompira u testo, vaše pecivo će ostati mekano i sveže duže vreme. Čak i ako ih ne pojedete odmah, peciva će zadržati svoju mekoću zahvaljujući skrobu. A kada ih podgrejete, biće kao da su upravo izašla iz rerne!

Sada kada znate ovaj jednostavan trik, vaša pekarska umeća će zasijati na novom nivou. Isprobajte i uverite se sami – vaša porodica i prijatelji će biti oduševljeni!

Bonus video:

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)