Detalj sa utakmice Crvene zvezde i Bode Glimta, Foto: Starsport©

"San je razbijen"

"Horor i užas, kakav zvezdani prasak..." Ovako su norveški mediji videli plasman crveno-belih u Ligu šampiona

Pojedini su kritikovali pristup tima, navodeći da su igrači postupali kukavički

Objavljeno: 29.08.2024. 11:29h

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u Ligu šampiona pošto su pobedili Bode Glimt sa 2:0 u revanšu plej-ofa na stadionu "Rajko Mitić."

Norveški mediji ističu da je njhov šampion propustio važnu priliku da se plasira u elitno takmičenje pošto zapravo nije imao nikakve šanse u drugom meču.

Pojedini su kritikovali pristup tima, navodeći da su igrači postupali kukavički. Atmosfera na stadionu ističe se kao jedan od značajnijih faktora.

Kako piše, uprkos samopouzdanju pre susreta, igrači su se boritili sa pritiskom, posebno posle teškog početka. Delovalo je da ih je zastrašio huk sa tribina.

- Balkanska noćna mora se nastavlja za Bodo Glimt. Ekipa u Srbiji nije imala nikakvu šansu. Tako se ponovilo veče iz Zagreba od pre dve godine, gde je naša ekipa doživela istu sudbinu kao i u sredu uveče. Glimt će igrati grupnu fazu Lige Evrope - što je verovatno loša uteha u noći kada je gostujući tim bio favorit za ulazak u Ligu šampiona - piše VG Sport, a svoje viđenje izneo je i Dagbladet Sport.

Detalj sa utakmice Crvene zvezde i Bode Glimtafoto: FK Crvena zvezda

- San je razbijen. Fudbaleri Bodo Glimta očajni se vraćaju kući. Tim je imao veliku šansu da se kvalifikuje za Ligu šampiona, ali nije igrao na svom uobičajenom nivou u Beogradu. Crvena zvezda je bila potpuno drugačija u odnosu na prvi meč i zasluženo je pobedila.

Detalj sa utakmice Crvene zvezde i Bode Glimtafoto: Starsport

Komentar je imao i Aftenposten Sport.

- Horor i užas, kakav zvezdani prasak. Izgubljeno je nekoliko stotina miliona kruna. Ali Bodo Glimt može samo sebi da zahvali. Rekli su da će biti dosledni sebi u ključalom loncu na Balkanu, ali su se pojavili prerušeni u svaki drugi norveški muški tim koji je pokušavao da pobedi u velikim i odlučujućim fudbalskim utakmicama u poslednjih 17 godina.

Bonus video:

(Espreso/Veljko Petrović)