Punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

recept

Paprike punjene piletinom i sirom: Mediteranski specijalitet koji ćete zavoleti na prvi zalogaj

Obrok prste da poližeš

Objavljeno: 29.08.2024. 09:23h

Ako tražite brz i ukusan način da obradujete svoje ukućane, paprike punjene piletinom su pravi izbor. Ovo jelo je savršen spoj svežih, hrskavih paprika i sočne, aromatične piletine.

Inspirisan mediteranskom kuhinjom, ovaj recept ne samo da nudi bogatstvo ukusa, već i osigurava da svaki zalogaj bude ispunjen hranljivim sastojcima.

Paprike su prekrivene slojem začinjene piletine, kuvanog pirinča i topljenog sira, što ih čini savršenim izborom za laganu večeru ili posebne prilike.

Svi sastojci se kombinuju u jednostavnom procesu koji ne zahteva puno vremena, a rezultat je jelo koje izgleda i miriše kao da je pripremljeno u vrhunskom restoranu.

Bez obzira na to da li ste iskusni kuvar ili tek počinjete da istražujete kulinarski svet, ovaj recept je idealan za svakoga ko želi da unese dašak mediteranskog šarma u svoju kuhinju.

foto: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK

Paprike punjene piletinom su odličan izbor za nutritivno izbalansiran obrok, koji će oduševiti sve koji ga probaju.

Sastojci:

4 velike crvene ili žute paprike

500 g mlevene piletine

1 crni luk, sitno iseckan

2 čena belog luka, sitno iseckana

200 g kuvanog pirinča

60 g sira (može biti feta, mocarela ili parmezan)

125 ml paradajz sosa

1 kašika maslinovog ulja

1 kašičica origana

So i biber po ukusu

Svež peršun za dekoraciju (opciono)

foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

Priprema:

1. Operite paprike, odsecite vrh i odstranite seme. Stavite ih na stranu.

2. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno iseckan crni luk i propržite dok ne postane staklast, oko 3-4 minuta. Dodajte beli luk i mlevenu piletinu, i kuvajte dok piletina ne pobeli i postane skroz pečena. Posolite, pobiberite i dodajte origano.

3. Dodajte kuvani pirinač i paradajz sos u mešavinu piletine i dobro promešajte. Ostavite da se kuva još 2-3 minuta kako bi se svi ukusi sjedinili. Skinite tiganj sa vatre i umešajte rendani sir.

4. Stavite paprike u pleh za pečenje i napunite ih pripremljenim filom. Pospite još malo rendanog sira preko svake paprike, ako želite.

5. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180°C. Pecite 30 minuta, zatim skinite foliju i pecite još 10-15 minuta, dok paprike ne postanu mekane i sir na vrhu ne dobije zlatno smeđu boju.

6. Ostavite paprike da se malo ohlade pre nego što ih poslužite. Ukrasite svežim peršunom.

Bonus video:

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)