Sataraš, Foto: Bakina kuhinja

recept

Ovo je omiljeni doručak kod Srba još od davnina: Baka Jela otkrila starinsku pripremu

Servirati uz krompir pire

Objavljeno: 29.08.2024. 08:23h > 08:30h

Da li ste sigurni da sve ovo znate. Saveti kako uz male trikove najbolje skuvati jedan dobar sataraš.

Potrebno je:

700 gr očišćene paprike

2 veće glavice luka

500 gr paradajza

ulje

suvi začin ...so

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Priprema:

Isećo luk sitno. Da lik nebi bežao pod nožem isecite ga na pola i stavite 2 min u vodu. Zatim ga secite po želj. Isecite papriku.

Nju uvek očistite i secite sa unutrašnje strane nikako sa spoljne jer je opna tvrda i trebaće vam duplo snage da je presečete. Luk isečeni stavite u tiganj i sipajte ulja Pržite na malo jačoj vatri.

Kad postane staklast /nikako nemojte dodavati vodu/ dodati papriku secenu. Dodati suvi zači izmešati i poklopiti. Paradajz zaseći krstiće sa donje strane staviti u vodu da prostruji. Ostaviti 2 minuta pa izvaditi u hladnu vodu.

Oguliti ljusku iseći i staviti u sataraš. izmešati i ostaviti par minuta da ispari višak tečnosti ne sasvim neka ostane malo kad see provuče varjačom da se vidi dno. Servirati uz krompir pire.

Bonus video:

(Espreso)