recept
Ovo je omiljeni doručak kod Srba još od davnina: Baka Jela otkrila starinsku pripremu
Servirati uz krompir pire
Da li ste sigurni da sve ovo znate. Saveti kako uz male trikove najbolje skuvati jedan dobar sataraš.
Potrebno je:
700 gr očišćene paprike
2 veće glavice luka
500 gr paradajza
ulje
suvi začin ...so
Priprema:
Isećo luk sitno. Da lik nebi bežao pod nožem isecite ga na pola i stavite 2 min u vodu. Zatim ga secite po želj. Isecite papriku.
Nju uvek očistite i secite sa unutrašnje strane nikako sa spoljne jer je opna tvrda i trebaće vam duplo snage da je presečete. Luk isečeni stavite u tiganj i sipajte ulja Pržite na malo jačoj vatri.
Kad postane staklast /nikako nemojte dodavati vodu/ dodati papriku secenu. Dodati suvi zači izmešati i poklopiti. Paradajz zaseći krstiće sa donje strane staviti u vodu da prostruji. Ostaviti 2 minuta pa izvaditi u hladnu vodu.
Oguliti ljusku iseći i staviti u sataraš. izmešati i ostaviti par minuta da ispari višak tečnosti ne sasvim neka ostane malo kad see provuče varjačom da se vidi dno. Servirati uz krompir pire.
Bonus video:
(Espreso)