recept
Zdravo i ukusno posno jelo: Sprema se očas posla, a ukus je neverovatan
Za pečeni patlidžan prvo zagrejte rernu na 240°C
Patlidžan zapečen u rerni možete da začinite po želji, a idealan je kao obrok za sebe ili za prilog uz drugo jelo.
Sastojci:
700 g patlidžana
3 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice listova mirođije
1/2 kašičice belog luka u prahu
Recept za začinjeni patlidžan pečen u rerni:
Za pečeni patlidžan prvo zagrejte rernu na 240°C. Obložite pleh papirom za pečenje. Patlidžan isecite na kocke od 3 cm.
Stavite u veliku činiju, pokapajte uljem, solju, biberom i belim lukom u prahu. Dobro promešajte, rasporedite na pleh i pecite 20 minuta.
Okrenite pleh pa pecite još 10 minuta - ivice treba da budu karamelizovane. Servirajte pa pospite mirođijom. Možda ćete želeti da napravite i gulaš od patlidžana i mlevenog mesa.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)