Plavi patlidžan, Foto: Вкусно Просто и Доступно/ Printscreen/ Youtube

recept

Zdravo i ukusno posno jelo: Sprema se očas posla, a ukus je neverovatan

Za pečeni patlidžan prvo zagrejte rernu na 240°C

Objavljeno: 28.08.2024. 21:00h

Patlidžan zapečen u rerni možete da začinite po želji, a idealan je kao obrok za sebe ili za prilog uz drugo jelo.

Sastojci:

700 g patlidžana

3 kašike maslinovog ulja

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice bibera

1/2 kašičice listova mirođije

1/2 kašičice belog luka u prahu

foto: Printscreen/Youtube/kuhaj i peci

Recept za začinjeni patlidžan pečen u rerni:

Za pečeni patlidžan prvo zagrejte rernu na 240°C. Obložite pleh papirom za pečenje. Patlidžan isecite na kocke od 3 cm.

Stavite u veliku činiju, pokapajte uljem, solju, biberom i belim lukom u prahu. Dobro promešajte, rasporedite na pleh i pecite 20 minuta.

Okrenite pleh pa pecite još 10 minuta - ivice treba da budu karamelizovane. Servirajte pa pospite mirođijom. Možda ćete želeti da napravite i gulaš od patlidžana i mlevenog mesa.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)