KK Crvena zvezda, Foto: Starsport©

sve je lepo rekao

Avramović razgalio Delije pričom o njegovoj budućnosti u Crvenoj zvezdi!

Bez dlake na jeziju o Zvezdi

Objavljeno: 28.08.2024. 17:16h

Dragoljub Avramović, novi koordinator mlađih selekcija Crvene zvezde, istovremeno će predvoditi i junorski tim crveno-belih.

On je u intervjuu za "Meridian sport" govorio o svojim koracima, kao i budućnosti u Zvezdi:

- Važno je da, ako si nešto radio dobro, nastaviš to da radiš. Ali je potrebno prilagođavanje. Svaki klub ima svoje zakonitosti i ti kao trener, na bilo kom nivou, pokušavaš to da ispoštuješ. Neka pravila u dogovoru sa klubom uvedete, promenite… Mislim da je ključno otvoreno razgovarati. Tada normalni ljudi lako nađu zajednički jezik. Komunikacija, tolerancija i kvalitetni odnosi su temlj razvoja.

Kao što kažu stihovi uvodne pesme beogradske serije – jutro sve promeniti neće. Jednostavno, potreban je proces, a upravo je Avramović čovek koji započinje novi – onaj koji bi trebalo da osveži i poboljša rad u mlađim selekcijama Crvene zvezde.

- Mislim da moramo da razmišljamo šta će biti za dve, tri ili četiri godine. Ne treba da razmišljamo šta će biti sutra – da, sutra je mnogo važno, ali mi do sutra ne možemo mnogo da promenimo. Kao što ne možemo da promenimo ni za šest meseci, ali za godinu i po dana promene su moguće. Ključna je transformacija rada, obim rada, edukacija igrača, komunikacija, tehnička obuka. Tome težimo.

Osnovna vizija Zvezde u radu sa mladima je kvalitet – ne kvantitet.

- Fokus je na tome da ne gomilamo igrače na istoj poziciji. Bićemo fokusirani na igrače za koje procenimo da su najbolji. Naravno, biće dopunske selekcije, ali ne želimo da na jednoj poziciji imamo tri darovita igrača. Gubimo formu i smisao. Ne možemo da razvijemo tri plejmejkera u jednom godištu. Možemo jednog, eventualno dvojicu, ali trojicu nije moguće. Već sada pravimo jezgro tima od 2011. godišta. Ideja je da gledamo unapred. Tako mora. Gomilanjem igrača ubijaš svoj tim, jer je lopta jedna. Svako dete koje dođe očekuje nešto. Ima drugih klubova koji rade, treba tamo da se razvijaju isto.

Zanimljivo je i to da je Avramović bio trener omladinskih kategorija KK Partizan u periodu od 2016. do 2018. godine, odakle je otišao u Megu.

Bonus video:

(Espreso sport/Meridian sport/B.K)