Turski kolač "katmer", Foto: Printscreen/Youtube/ Baking with Eda

preukusno

Najkremastija poslastica sa pistaćima: Turski kolač "katmer" - recept ostavlja bez daha koliko je dobar

Recept za turski kolač "katmer" ostavlja bez teksta koliko kida

Objavljeno: 28.08.2024. 13:40h

Ako nemate ideju šta da spremate slatko ovog vikenda svojim ukućanima - jedna turska poslastica je pun pogodak.

Kolač "katmer" osvaja na prvi zalogaj - sočan, lagan i neodoljiv.

Sastojci i recept su tu:

šećer - jedna do dve kašičice

kore za pitu - jedno pakovanje

kravlji maslac - jedna do dve supene kašike

FOTO: Printscreen/Youtube/ Baking with Eda
FOTO: Printscreen/Youtube/ Baking with Eda
FOTO: Printscreen/Youtube/ Baking with Eda
FOTO: Printscreen/Youtube/ Baking with Eda

pistaći - 30 grama

kajmak - dve supene kašike

Priprema:

Prvo sameljite pistaće, pa istopite maslac.

Koru premažite sa maslacem, pospite pistaćima i šećerom. Nakon toga kajmak rasporedite po dugačkoj strani.

Rolat uvijte u oblik puža.

Ceo premažite sa maslacem, pa slatku pitu pecite oko 10 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni.

Gotov kolač "đul katmer" pospite sa pistaćima.

Ako želite da probate još ukusnih deserta iz turske kuhinje - kolač kazanibi će vas sigurno osvojiti.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)