Novak Đoković, Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

najnovije vesti

Novaku samo još ovo fali...

Nimalo laka misija za Srbina

Objavljeno: 28.08.2024. 11:27h > 11:35h

Novak Đoković je poobarao sve moguće rekorde i apsolutni je vladar istih, mada, fali mu - samo još jedan...

Srbin na US openu juri 25-ti grend slem u karijeri, a sa 24 koliko pehara sada ima u svom vlasništvu, apsolutni je rekorder u muškoj konkurenciji.

Margaret Kort ima isti broj slemova osvojenih kao i Nole, pa ako gledamo obe konkurencije, Novak i Kort dele prvo mesto.

Margaret Kortfoto: Profimedia

Sada bi, Srbin, osvajanjem 25. grend slem titule, oborio rekord, jer bi bio jedini sa toliko podignutih trofeja sa najvećih turnira sveta.

Bivša teniserka i nekadašnja broj 1 na svetu u dubl konkurenciji, koja iza sebe ima i četiri grend slema, kao i dva u miksu - Rene Stabs, dotakla se rekorda koji fali Novaku:

Iako mu taj rekord nije potreban da ljudi kažu da je najboljih svih vremena, računajući i tenisere i teniserke, on želi da osvoji taj 25. trofej – uverena je Stabs.

Australijanka je i jedna od retkih trenera ženskog pola u vrhunskoj konkurenciji – radila je sa Karolinom Pliškovom, kada je bila broj 1, kao i sa Serenom Vilijems kada je završavala karijeru. Radi i kao komentator na TV.

Zato je to jedino još što mu je ostalo da uradi, da nadmaši taj stari rekord Kortove koja je osvojila čak deset puta Australijski open, kada ga niko bitan nije igrao – podsetila je Stabsova.

Podsetimo, Srbin je odlično otpočeo pohod ka novom trofeju sa US opena gde se nalazi u ulozi branioca trofeja nakon što je prethodne godine isti osvojio kada je u finalu savladao Danila Medvedeva, a sada, Đoković je u prvom kolu savladao Moldavca Radua Albota sa 3:0, po setovima 6:2, 6:2, 6:4 nakon dva sata i sedam minuta igre, i tako zakazao srpski okršaj protiv Lasla Đerea u drugom kolu.

Laslo Đere i Novak Đoković foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Podsetimo, njih dvojica su se nekoliko puta već sastajali, a Novak se u njihovom poslednjem okršaju prethodne sezone u trećem kolu Njujorka baš namučio sa obzirom da je od Đerea gubio sa 2:0 u setovima, da bi potom uspeo da dođe do velikog preokreta i odnese pobedu nakon pet setova.

Đoković, definitivno, neće imati lak posao protiv sunarodnika, ako uzmemo u obzir i vratimo se na analizu nekih ranijih mečeva Novaka i Đerea...Nova prepreka za najboljeg ikada, ali se nadamo i nova pobeda i, jedna od mnogih, koja će ga odvesti do šampiona US opena i odbrane titule, ali i obaranja novog rekorda i 25-tom grend slem titulom u vlasništvu.

Bonus video:

Espreso / Iva Krga