Pita, Foto: Bakina kuhinja

I ZA SLANE I ZA SLATKE

Najbolji preliv za pite koji koriste isksuni pekari: Bilo slatke ili slane, biće mekane, sočne i preukusne

Najbolji preliv za pitu

Objavljeno: 28.08.2024. 10:26h

Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preliv kada priprema pitu. Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, a u nastavku vam donosimo recept za preliv koji koriste pekari i koji će je zasigurno učiniti mekšom i sočnijom.

SASTOJCI:

– 8 kašika brašna

– 1 suvi kvasac– 2 šolje mleka

– 1 šolja ulja

– so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)

Preliv za pitu koji koriste pekarifoto: Printscreen YouTube/Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

PRIPREMA:

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način.

Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.

Bonus video:

(Espreso/krstarica/T.M.)