Filip Petrušev, Foto: Starsport©

nove informacije

Ništa od Petruševa?

Povratak srpskog reprezentativca u Beograd sve dalji

Objavljeno: 28.08.2024. 10:03h > 10:13h

Košarkaški klub Crvena zvezda otpočela je pripreme sa ekipom pre nekoliko dana.

Izabranici Janisa Sferopulosa vredno rade i treniraju pred izazove koja naredna sezona nosi sa sobom.

Crveno-beli će pokušati da obrane titulu ABA lige, Kupa Radivoja Koraća, Košarkašku ligu Srbije, ali će probati da konačno posle nekoliko neuspelih sezona naprave neki iskorak u Evroligi.

Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac nisu krenuli od prvog dana da treniraju sa ekipom, jer su dobili dodatni odmor zbog potrošnje energije koju su imali nakon Olimpijskih igara u Parizu sa reprezentacijom Srbije.

Filip Petrupev u dresu Olimpiajkosa foto: EPA/ANNA SZILAGYI

''Orlovi'' su se sa Olimpijade vratili sa bronzom i tako obradovali naciju.

U međuvremenu se sprski tandem Dobrić-Davidovac priključio Zvezdi i ekipi na pripremama, pa tako iskusni trener Janis Sferopulos ima svih 16 igrača na raspolaganju.

Međutim, kada pričamo o prelaznom roku, on je i dalje otvoren za crveno-bele, odnosno, postoji mogućnost da u Zvezdu dođe samo još jedno pojačanje - Filip Petrušev.

Velika želja Delija kao i kluba koji pokušava ovog prelaznog roka da ubedi Olimpijakos da pusti Petruševa, ali, deluje da su šanse za to sve manje...

Naime, Mustafa Fal od koga dosta toga zavisi kada je u pitanju povratak Filipa u Crvenu zvezu i koji je u maju doživeo frakturu četvrte metatarzalne kosti leve noge, iako je prvobitno bilo da ne ide pod ''nož'', centar pirejskog kluba će ipak morati na operaciju...

Nakon zahvata ga očekuje pauza, pa bi sve to moglo da rezultira nekoliko meseci van terena, čime bi Petrušev koji pokriva istu poziciju imao više minuta na terenu usled izostanka Fala, a to dalje dovodi do toga da će Olimpijakos vrlo verovatno, gotovo sigurno, posle saznaja da će Fal na operaciju, zadržati Petruševa.

Time Zvezda gubi bitku za povratak svog nekadašnjeg igrača, te se crveno-beli u tom slučaju ne bi okretali drugim opcijama, već bi zatvorili roster za narednu sezonu, što je rekao i predsednik kluba sa Malog Kalemegdana - Nebojša Čović.

Bonus video:

Espreso / Iva Krga