Kolač sa makom i dinjama, Foto: Privatna arhiva

mmm, topi se!

Recept za sočan kolač sa makom i dinjama: Fantastična kombinacija koja će vas fino osvežiti, a ukus - čista desetka

Fantastičan kolač sa makom i dinjama , kolač koji se topi osvežava sve sa dve kašike

Objavljeno: 28.08.2024. 08:58h

Baka nam svaki dan podeli recept za neki vrstan specijalitet - kako za ručak, večeru, predjelo, tako i za razne poslastice i kolače.

Ovog jutra vam donosimo fantastično sočan i ukusan kolač sa dinjama i makom koji će vas fino osvežiti, a sprema se očas posla.

Ukoliko volite voćne i osvežavajuće kolače, predlažemo vam i kolač sa malinama od samo 4 sastojka.

Porebno je:

  • 4 jaja 100 gr šećera
  • 2 kašike plazme
  • 2 kašike griza
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike maka
  • 50 ml ulja
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 manja dinja
  • 200 gr smrznutih višanja po želji

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati plazmu, brašno i griz sa praškom za pecivo. Dodati mak ulje, i sve izjednačiti. pleh 22 cm obložiti pek papirom pa sipati pola testa i rasporediti višnje.

foto: Privatna arhiva

Ubaciti drugi deo testa i poredjati kriške dinje.

Kolač sa dinjama i makomfoto: Privatna arhiva

Peći na 200 stepeni C 40 minuta.

Kolač sa dinjama i makomfoto: Privatna arhiva

Seći ohladjen. Sjajan desert, sočan topi se kao torta

Bonus video:

(Espreso/T.M.)