Riblja čorba sa jajetom, Foto: Printscreen/Youtube/ domaceiukusno

KAKAV UKUS!

Neobičan recept za vrhunsku riblju čorbu koju obožavaju i pravi gurmani: Tajna namirnica sve menja, ukus fantazija

Ono što ovu čorbu čini posebnom je upotreba tajnog sastojka koji će vas iznenaditi svojim ukusom

Objavljeno: 27.08.2024. 22:55h

Reč je o kuvanim jajima! Otkrijte kako da pripremite ovu jedinstvenu čorbu koja kombinuje tradiciju i kreativnost, pružajući vam nezaboravan gastronomski doživljaj. Pred vama je recept za neobičnu pripremu savršene riblje čorbe.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 200 g feta sira
  • pola limuna
  • 3 kašike brašna
  • kašičica celera
  • 7 kašika maslinovog ulja
  • malo soli
  • 2 litra vode
  • 400 g fileta oslića
  • 3 krompira
  • 2 velike kašike graška
  • 1 mala glavica luka
  • 3 čena belog luka
Riblja čorba sa jajetomfoto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Priprema:

1. Stavite vodu da proključa, zatim iseckajte krompir na kocke, a luk sitno iseckajte. U drugoj posudi skuvajte tvrdo dva jajeta.

2. U 2 litra ključale vode dodajte krompir, luk, šest kašika maslinovog ulja i kuvajte 15 minuta. Zatim dodajte grašak i kuvajte još 10 minuta.

3. Skuvana jaja prepolovite, izvadite žumanca, a belanca iseckajte na kockice.

4. Isecite ribu na veće kocke (otprilike 2×2 cm) i dodajte je krompiru i grašku.

5. U drugoj posudi sjedinite tri kašike brašna i kuvana žumanca, zatim dodajte nekoliko kašika supe da biste dobili ređu pastu.

6. Dodajte pastu u čorbu nakon ribe, pa lagano mešajte nekoliko minuta kako biste postigli odgovarajuću gustinu čorbe.

7. Dodajte iseckani beli luk u čorbu i sve zajedno kuvajte još desetak minuta.

8. Dodajte celer i kockice belanca. Isecite feta sir na kocke, a pola limuna na trougliće, kao u njegovom preseku.

9. Dodajte sir i limun u čorbu minut pre posluživanja, ali nemojte mešati kako biste sačuvali strukturu sira.

Bonus video:

(Espreso/krstarica/T.M.)