Pohovanje mesa, Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

RECEPT ZA DESETKU

Stare domaćice otrkile tajni sastojak koji se dodaje u smesu za pohovanje: Meso će biti brže gotovo, a ukus savršen

Od belog mesa mogu da se prave najrazličitija jela, a najpopularnije je svakako pohovano

Objavljeno: 27.08.2024. 17:02h

Svaka domaćica ima svoj recept za pohovanje, ali isprobajte i ovaj, sigurno će vam se dopasti.

Tajna je u začinima, a jednostavnije je za pripremu, koristi se manje sudova i manje ulja. Bitno je da izlupate meso, da ono bude tanko, jer ćete tako kraće pržiti.

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea
  • 1/3 kašičice suvog đumbira
  • 1/2 kašičice dimljene paprike
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašike susama
  • 1/2 kašičice italijanskog začina
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • malo biber
  • 1 kašika brašna
  • prezle
Smesa za pohovanje mesafoto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Isecite meso na šnicle, pokrijte providnom folijom i izlupajte čekićem za meso.

Tajna je da u jaje dodate đumbir, a zatim i dimljenu papriku, beli luk u prahu, susam, italijanski začin, so i biber, kao i brašno i dobro sjedinite.

Bonus video:

(Espreso/krstarica/T.M.)