Puslice, Foto: Printscreen Youtube

nostalgija

Puslice koje se tope u ustima: Recept koji su koristile naše bake u staroj Jugi

Kako biste napravili puslice umutite belanaca sa malko soli u čvrst sneg i počnite postepeno da dodajete šećer

Objavljeno: 01.09.2024. 13:44h

Puslice su lagani kolačići u kojima možete da uživate tokom leta, samo ih servirajte uz sladoled i voće.

Sastojci:

5 belanca

300 g kristal šećera

so, na vrh noža

foto: Bakina kuhinja

Recept za puslice:

Kako biste napravili puslice umutite belanaca sa malko soli u čvrst sneg i počnite postepeno da dodajete šećer. Mutite neprekidno oko dvadesetak minuta.

Pleh obložite papirom za pečenje, a smesu ubacite u vrećicu za kolače i ređajte oblike puslica na pleh. Pazite da ne budu preblizu.

Zagrejte rernu na 200 stepeni, a kada ubacite pleh sa puslicama, smanjite na 100 stepeni i sušite ih oko sat do sat i po. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i puslica tortu.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)