Burger, Foto: PRINTSCREEN/YT/GORDON RAMSAY

recept

Napravite sočne domaće burgere i uživajte u ukusu: Spremaju se za 10 minuta i to bez roštilja

Prilagodite vreme kuvanja ako više volite burgere koji su slabije, ili jače pečeni

Objavljeno: 02.08.2024. 06:15h > 08:10h

Evo kako se prave burgeri kod kuće, gotovi su za manje od deset minuta!

Sastojci:

450g mlevenog mesa (najbolje mešano, ili samo goveđe)

So i biber po ukusu

4 zemičke za burgere

4 režnja kačkavalja

Zelena salata, paradajz, crni luk i kiseli krastavčići za prilog

foto: Espreso.co.rs

Recept za domaće burgere:

Podelite mleveno meso na 4 jednaka dela i oblikujte svaki u burger, malo deblje nego za pljeskavicu. Napravite malo udubljenje u sredini svakog burgera prstom, ovaj mali trik omogućava da se ravnomernije ispeku. Začinite obe strane svakog burgera solju i biberom.

Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Možete dodati malo ulja da sprečite lepljenje, ali nije potrebno ako koristite tiganj sa neprijanjajućim premazom.

Stavite burgere u vruć tiganj. Pržite oko 4 minuta sa svake strane za srednje pečeno meso. Prilagodite vreme kuvanja ako više volite burgere koji su slabije, ili jače pečeni.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)