Viktor Orban, Foto: Printscreen/ X/ @PM_ViktorOrban

SVAKA ČAST

Orban objavio snimak, ceo svet gleda i ne trepće: Mađara ovakvog do sad nismo videli - šta imate da kažete? (VIDEO)

Njegova žestoka retorika retko kada prođe nezapaženo, a odluke često dižu prašinu - bilo to na području Evrope ili šire

Objavljeno: 27.08.2024. 11:23h

Mađarski premijer Viktor Orban je širom sveta poznat po svom britkom jeziku i izrazito jasnim stavovima, a jedan je od najuticajnijih lidera u Evropskoj uniji.

Njegova žestoka retorika retko kada prođe nezapaženo, a odluke često dižu prašinu - bilo to na području Evrope ili šire.

Međutim, ovog puta imamo priliku da mađarskog lidera vidimo u donekle opuštenijem izdanju.

Naime, on je na svom nalogu na društvenoj mreži X (nekadašnji Twitter) objavio video snimak na kom govori da je leto ovde i da konačno možemo da čitamo knjige uz opis: "Moja lista za čitanje za leto. Šta vam je omiljeno?".

Na snimku možemo videti Orbana kako izvlači knjigu po knjigu iz kutije, a ni za jednu nije izostao komentar mađarskog lidera.

Viktor Orbanfoto: EPA-EFE/TING SHEN / POOL

Šta se to nalazi na Orbanovoj listi za čitanje?

Prva knjiga koju je izvadio iz kutije je o građanskim ratovima koju je prokomentarisao rečima da se trenutno ne sprema za to, tako da mu nije od koristi. Druga je bila "Invazija kulture" od pisca Gabora Mezoa, za koju je Orban rekao da su to doživeli, i da znaju bolje od autora iste. Sledeća je "Borba za dostojanstvo i status u 21. veku" od Dejvida Gudharta, za koju je rekao da je komplikovano, ali da bi mogla da posluži.

Ostatak knjiga možete pogledati u video snimku:

Šta vi mislite o knjigama koje čita Viktor Orban? Pišite nam u komentarima...

Bonus video:

(Espreso/ T.M.)