Noa Argamani, Foto: Printscreen/ X/ @DahliaKurtz

"PLES SA NOOM"

Devojka čiji je snimak otmice obišao i rasplakao svet živi punom parom: Posle 9 meseci ima razloga za sreću! VIDEO

Noa je naglasila da je njen dečko još uvek u zarobljeništvu i istakla važnost vraćanja svih zarobljenika što je pre moguće

Objavljeno: 26.08.2024. 11:43h

Noa Argamani, devojka koju su pripadnici Hamasa oteli u napadu na Izrael 7. oktobra prošle godine, a koja je nedavno oslobođena, proslavila je svoj „povratak u život“ na zabavi sa prijateljima i porodicom.

- Nije idealno da pravimo ovu zabavu dok je još uvek rat, dok su naši vojnici na bojnom polju, dok je još više od 100 ljudi zarobljeno tamo u Gazi...Ali u isto vreme, srećna sam što slavim sam život sa svima vama - rekla je ona i izazvala oduševljenje prijatelja i porodice.

Zabava je nazvana „Ples sa Noom“ i prisustvovali joj prijatelji i porodica devojke, uključujući njenog oca Jakova.

Jakov se takođe obratio okupljenima, rekavši da su čekali 246 dana na Noin povratak.

- Kažem da smo čekali jer je cela porodica čekala, a Liora je zaista čekala, ali ju je videla i osetila, i Bog nam je ispunio želju. Iskreno da kažem, nisam poznavao Nou. Sedmog oktobra, na dan kada je oteta, upoznao sam Nou zahvaljujući vama, zahvaljujući divnim prijateljima koje ima - rekao je on.

Noina majka Liora je bila bolesna od raka kada je devojka oteta na festivalu u Izraelu i apelovala je na Hamas da joj dozvoli da vidi svoju ćerku pre nego što umre.

Noa je kidnapovana sa muzičkog festivala Supernova u blizini Kibuca Reim 7. oktobra.

Snage IDF-a su je spasile iz Nuseirata u centralnoj Gazi nakon devet meseci zatočeništva. Noa je dovedena kući na vreme da vidi Lioru, koja je umrla nekoliko nedelja kasnije.

Snimak otmice Noe, na kojem se vidi kako vrišti dok ju je otmičar Hamasa odvezao na zadnjem delu motocikla, dok je njen dečko Avinatan Or zadržan, postao je jedan od simbola terorističkog napada 7. oktobra.

Noa je naglasila da je njen dečko još uvek u zarobljeništvu i istakla važnost vraćanja svih zarobljenika što je pre moguće.

Bonus video:

(Espreso/ Blic/ Times of Israel/ Prenela: T.M.)