Gibanica, Foto: Printscreen YouTube/Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

uuh, kakav ukus!

Domaćinska prelivena gibanica sa mekanim koricama: Sočni zalogaji savršeni kako za doručak tako i za večeru

Natopljena giba je idealna kako za večeru tako i za doručak

Objavljeno: 25.08.2024. 22:59h

Nema bolje večere od domaće gibanice ili pite. Jedan od bržih i lakših recepata je pred vama, s tim što ovo nije klasična giba, već ukusnija varijanta - natopljena je kefirom.

Sastojci:

2 kore za pitu

600 ml kefira

6 jaja

300 g svežeg sira

1/2 kašičice soli

50 g kačkavalja

šaka susama

Gibanicafoto: Bakina kuhinja

Recept za brzinsku gibanicu od kora za pitu zalivenih kefirom:

Kako biste napravili ovu gibanicu prvo zgužvajte kore u tepsiji. U zasebu činiju sipajte kefir, jaja, sveži sir i so. Umutite smesu ručnim blendrom.

Zalijte kore smesom i malo pritisnite rešetkastom kašikom da bi se rasporedila. Odozgo iseckajte komadiće kačavalja i pospite susamom.

Pecite 40 minuta u rerni na 180 stepeni. Izvadite, ostavite da se prohladi i uživajte

Bonus video:

(Espreso/stvarukusa/T.M.)