uuh, kakav ukus!
Domaćinska prelivena gibanica sa mekanim koricama: Sočni zalogaji savršeni kako za doručak tako i za večeru
Natopljena giba je idealna kako za večeru tako i za doručak
Nema bolje večere od domaće gibanice ili pite. Jedan od bržih i lakših recepata je pred vama, s tim što ovo nije klasična giba, već ukusnija varijanta - natopljena je kefirom.
Sastojci:
2 kore za pitu
600 ml kefira
6 jaja
300 g svežeg sira
1/2 kašičice soli
50 g kačkavalja
šaka susama
Recept za brzinsku gibanicu od kora za pitu zalivenih kefirom:
Kako biste napravili ovu gibanicu prvo zgužvajte kore u tepsiji. U zasebu činiju sipajte kefir, jaja, sveži sir i so. Umutite smesu ručnim blendrom.
Zalijte kore smesom i malo pritisnite rešetkastom kašikom da bi se rasporedila. Odozgo iseckajte komadiće kačavalja i pospite susamom.
Pecite 40 minuta u rerni na 180 stepeni. Izvadite, ostavite da se prohladi i uživajte
Bonus video:
(Espreso/stvarukusa/T.M.)