Željko Obradović i Brunu Kaboklo, Foto: Starsport©

otkriveno

Bruno Kaboklo i Partizan - stigle nove informacije!

Evo šta se dešava

Objavljeno: 24.08.2024. 21:14h

Bruno Kaboklo više nije igrač Partizana nakon što se nije pojavio na promociji tima crno-belih za sezonu 2024/25.

Nešto više o tom slučaju, u razgovoru za ''Mozzart sport'' govorio je sportski direktor Parnog valjka - Zoran Savić.

Zoran Savićfoto: Starsport©

Na kraju se to potvrdilo 19. avgusta na promociji novog tima, gde Brazilca nije bilo.

- Situacija sa Brunom je potpuno drugačija u odnosu na Nanelija. To je igrač koji je napustio tim pred finale KLS, a pre toga je davao intervju pričajući o tim mečevima. Koji je razlog svega toga, ne bih da ulazim u tu priču. Sada smo u situaciji da čekamo odluku FIBA. Nama je stigao zahtev iz Kolumbije za LOC (Letter of Clearance) što dovoljno govori o čemu se radi. Mi smo naravno to odbili. Igrače je potom izneo svoje argumente kod FIBA, mi smo svoje i sada se čeka odluka. Ali, svaka odluka koja u ovom slučaju nije u korist Partizana bi bila veliki presedan jer bi to značilo da svaki igrač u bilo kom klubu može samo da odluči da napusti tim bez posledica - rekao je Savić za Mozzart Sport.

Bruno Kaboklo foto: Starsport©

Savić je istakao da je Kabolko dobar momak, ali malo čudan.

- Sve obaveze prema Brunu Kaboklu su bile ispunjene do momenta napuštanja i nije bilo nikakvih kašnjenja. On je dobar momak, čudan malo. Imao je i tu situaciju sa Venecijom koju smo morali da rešavamo kada smo ga doveli. Platili smo im obeštećenje tada koje je bilo propisano u ugovoru. Sve obaveze smo ispunili. Potpisali smo sa njim ugovor na 1+1 sezonu. Imali smo rok do 15. jula da se odlučimo da li želimo da ga zadržimo i odlučili smo da ga zadržimo. On je po svim pravnim osnovama naš igrač. Sada se čeka ta odluka kako bismo preduzeli naredne korake - rekao je Kaboklo.

Podsetimo, Brazilac je pred finale Košarkaške lige Srbije sa Crvenom zvezdom, napustio tim, i vratio se u svoju zemlju, a kao jedan od razloga njegovog odlaska iz Beograda, bili su porodični problemi.

Bonus video:

Espreso sport