Kupus salata, Foto: Printscreen

nema bolje

Neobičan recept za najukusniju kupus salatu: Ovako nešto još niste probali - sočna, izdašna i preukusna

Kupus salata se slaže uz mnoga jela, a dodavanjem jednog tajnog začina dobiće sasvim nov i bolji ukus

Objavljeno: 24.08.2024. 19:52h

Kupus salata je prilično jednostavna za pravljenje, ako i svaka sezonska, kupus se često nađe na trpezi za svakim obrokom - od ručka do večere.

Iako je mnogi spremaju sa običnim začinima poput sirćet i ulja, postoji neobičan recept od koga će biti mnogo ukusnija i izdašnija, gotovo kao obrok salata.

Sastojci (za 4 osobe)

  • 500 g kupusa
  • 4 barena jajeta
  • 150 g jabuka
  • 100 g crnih maslina
  • 200 g paprike babure
  • 2 supene kašike ulja
  • 1 kašičica kima
  • 2 supene kašike balzamiko sirćeta
  • so, biber
  • 400 g raženog hleba
  • so
foto: Printscreen/Youtube/ Ukusna hrana

Način pripreme

Očistiti i oprati kupus, pa ga iseći na rezace i staviti u činiju za salatu. Jaje iseckati na kolutove, masline na polovine, a jabuku na kockice.

Sve pripremljene sastojke dodati kupusu. Napraviti preliv od ulja, balzamiko sirćeta, soli i kima te preliti salatu.

Salatu dekorisati paprikom baburom i poslužiti uz raženi hleb.

Napomena: Na listovima kupusa mogu se nekada primetiti tragovi crva ili insekata, naročito ukoliko je gajen organski. Zbog toga kupus treba potopiti u slanu, zakiseljenu vodu 15-20 minuta. Da biste sačuvali vitamin C i fitonutrijente, kupus secite nožem od nerđajućeg čelika neposredno pre upotrebe.

Vreme pripreme: 15 minuta

Bonus video:

(Espreso/krstarica/T.M.)