Vladan Milojević, Foto: Starsport

delije u strahu

Crvena zvezda zbog baksuzluka ne ide u Ligu šampiona?

Šta će biti u sredu?

Objavljeno: 24.08.2024. 13:41h > 14:19h

FK Crvena zvezda će u sredu od 21 čas dočekati Bodo Glimt u drugom meču plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.

Bodo je slavio sa 2:1 u prvoj utakmici i sa golom prednosti stiže na verovatno, punu Marakanu.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević iza sebe ima učinak od 12/12 u evropskim kvalifikacijama kao trener Zvezde, a da li će 13. put biti baksuzan ili ne, ostaje nam da vidimo u sredu kasno uveče...

Vladan Milojevićfoto: Starsport

Milojević je 12 dvomeča i svaki put izašao kao pobednik, a euforija zvezdaške javnosti uoči revanša sa ekipom Bode Glimta daje veliko poverenje i da će 13. put Milojević pred punom Marakanom napraviti veliki podvig uz armiju navijača na tribinama.

Vraćanje Zvezde na staze stare slave Vladan Milojević je počeo u sezoni 2017/18, kada je u dvomečima eliminisao Florijanu, Irtiš, Spartu iz Praga i Krasnodar.

FK Crvena zvezdafoto: Mats Torbergsen / AFP / Profimedia

Tadašnji meč protiv ruskog tima u okviru plej-ofa za plasman u Ligu Evrope pred potpuno ispunjenom Marakanom je bio prekretnica u ispisivanju novih stranica Zvezdine istorije.

Naredne sezone postavljen je novi cilj - plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Milojević je uz svoje izabranike krčio put prema eliti evropskog klupskog fudbala. Redom su padali Spartaks, Suduva, Spartak Trnava i na kraju Salcburg.

Vladan Milojevićfoto: Mikhail Kireev / Sputnik / Profimedia

Ispunjene tribine najvećeg srpskog stadiona su dale veliku snagu crveno-belima da svaki put ostvare pozitivan rezultat na domaćem terenu.

U kvalifikacijama za Ligu šampiona u leto 2019. godine Vladan Milojević je ponovio uspeh. U dvomečima su izbačeni Suduva, Helsinki, Kopenhagen i Jang Bojs.

Ostaće upamćen poslednji duel u okviru pomenutog kvalifikacionog ciklusa, kada je više od 55.000 navijača pratilo Zvezdin ulazak u Ligu šampiona.

Bonus video:

(Espreso sport/B92)