Hrvatska, Foto: Susanna Bennett / Alamy / Profimedia

strašno!

Pukla bruka na Jadranu! Čoveku s invaliditetom zabranili pristup plaži iako ima rampu i skandalozno ga ponizili

Čoveku sa invaliditetom hotel zabranio pristup plaži na Jadranu aiako ima rampu

Objavljeno: 24.08.2024. 13:19h

Naselje na Jadranu Starigrad, kod Zadra ponovo je u centru pažnje, ovoga puta zbog zabrane pristupa plaži osobi sa invaliditetom, i to na lokaciji blizu hotela koji se nalazi na obali

Neimenovana žena ispričala je kako je njenom ocu, koji je nedavno pretrpeo amputaciju noge, zabranjen pristup plaži u blizini hotela, iako je prethodno dobila informaciju da ta plaža na Jadranskom moru ima rampu za osobe sa invaliditetom.

Invalidska kolicafoto: Michele Constantini / PhotoAlto / Profimedia

Zabrana pristupa plaži osobi sa invaliditetom

Pre odlaska na letovanje, porodica je istražila dostupnost plaža u Starigradu koje su prilagođene osobama sa invaliditetom i saznala za ovu lokaciju.

Kontaktirali su hotel 21. maja 2024. godine, gde su dobili odgovor da su sve plaže u vlasništvu grada, ali da privatni koncesionari upravljaju ležaljkama, što su protumačili kao dozvolu za korišćenje rampe za invalide na plaži.

Rampa za invalidefoto: Printscreen/Youtube/EUinmyRegion

Osetio se poniženim

Međutim, kada su stigli 31. jula 2024. godine oko 17 sati, ocu je zabranjen pristup plaži. "Ne moram ni napominjati koliko je to psihički uticalo na osobu koja je nedavno prošla kroz veliku životnu krizu i ostala bez noge, a sada je dodatno ponižena zabranom pristupa plaži,“ napisala je ogorčena čitateljka "Morskog.hr".

Bonus video:

(Espreso / Morski.hr / Prenela: J.N.)