recept
Slana torta sa krekerima kakvu još niste nigde jeli: Pravi se brže od svih, evo šta vam je sve potrebno za nju
Idealna za dane kada vam se ne uključuje rerna
Nema onoga ko ne voli slane torte. Ukusne su, lako se prave, mogu da budu kompletan obrok ali i deo savršenog posluženja.
Ima ih mnogo vrsta, od onih sa tost hlebom, slana torta sa spanaćem, te sa pečenom paprikom, a mislimo da je ovo najbrža varijanta.
Vreme pripreme:
20 minuta
Sastojci:
- 500 ml jogurta
- 400 g slanih krekera
- 350 g šunke
- 500 g pavlake
- 200 g majoneza
- 70 g susama
Priprema:
Sipati jogurt u činiju, pa u njega umakati krekere. Ređati ih na tacnu. Na ovu meru to je 3 reda po širini i 5 redova po dužini.
Premazati krekere smesom, pa ređati šnite šunke i opet premazati smesom.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Na kraju idu krekeri i fil od majoneza i pavlake. Odozgo posuti preostalim prepečenim susamom.
Ostaviti slanu tortu da se stegne u frižideru nekoliko sati, a najbolje preko noći.
Bonus video: