Vladimir Putin, Foto: Profimedia

doneo odluku

Putin doneo odluku o odgovoru na ukrajinsku invaziju na Kursk!

Predsednik Rusije je naglasio da ce, kako je naveo, "neprijatelj dobiti dostojan odgovor i da ce svi ciljevi koji stoje pred Rusijom biti ostvareni"

Objavljeno: 23.08.2024. 13:58h

Ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov izjavio je da je predsednik Rusije Vladimir Putin doneo odluku o odgovoru na napad Oružanih snaga Ukrajine na Kursku oblast i da će odgovorni biti strogo kažnjeni.

- Iskreno vam kažem da je predsednik (Rusije Vladimir Putin) doneo odluku, čvrsto sam uveren da će svi biti oštro kažnjeni za ono što se dogodilo u Kurskoj oblasti - rekao je Antonov, a prenosi RIA Novosti.

Oružane snage Ukrajine počele su 6. avgusta napad na Kursku oblast u Rusiji, a načelnik ruskog Generalštaba Valerij Gerasimov izjavio je da je ukrajinsko napredovanje u toj oblasti zaustavljeno.

Vladimir Putinfoto: TASS / ddp USA / Profimedia

Putin je ranije izjavio da je kijevski režim napadom na Kursku oblast izveo veliku provokaciju i da gađa neselektivno, uključujući i civilne ciljeve.

Predsednik Rusije je naglasio da ce, kako je naveo, "neprijatelj dobiti dostojan odgovor i da ce svi ciljevi koji stoje pred Rusijom biti ostvareni".

Bonus video:

(Espreso/ Agencije/Prenela M.L.)