Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Starsport©

delije u transu

Zver potpisala za Zvezdu!

Sjajan potez uprave kluba

Objavljeno: 22.08.2024. 19:46h > 19:55h

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak su započeli pripreme u Staroj Pazovi pred narednu sezonu gde za cilj imaju da odbrane osvojene trofeje u Kupu Radivoja Koraća i ABA ligi, ali i da naprave neki značajan iskorak u Evroligi nakon nekoliko neuspelih sezona.

Novo pojačanje i centar crveno-belih - Uroš Plavšić, pričao je o raznim temama, ali je pre svega počeo sa onom najsvežijom, odnosno, Olimpijskim igrama u Parizu, gde ne krije čast što je igrao zajedno sa najboljim košarkašem sveta - Nikolom Jokićem.

Iza mene je prelepo iskustvo igranja na Olimpijskim igrama sa reprezentacijom, prelepo je biti sa tim momcima, toliko vremena provesti sa Jokićem, najboljim igračem na svetu i Milutinovim. Dosta mi je značilo da treniram sa njima na mojoj poziciji. Nadam se da će mi super stvari koje sam naučio sa njima koristiti u ovoj sezoni – kazao je Plavšić.

Uroš Plavšić foto: Starsport©

Uz njega, ekipi su se od srede priključili reprezentativci Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac, posle produženog odmora koji su dobili zbog igranja za državni tim.

Zvezda će se pripremati u Staroj Pazovi, u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, do prve pripremne utakmice koju će odigrati na Palama protiv Jahorine 28. avgusta.

Nedostaje mi takmičenje što se tiče košarke. Ranije sam završio prethodnu sezonu zbog povrede, jednostavno sada se radujem svakom trenutku provedenom na terenu. Momci ovde su super, odlično sam prihvaćen, dosta je novih lica. Stvraamo timsku hemiju koja je potrebna za narednu sezonu – kazao je Plavšić.

Podsetimo, Plavšić je u dresu Mege igrao odlično minule sezone, a protiv Crvene zvezde, nastupao je dva puta, a njegove partije, bile su i više nego sjajne.

U 11. kolu ABA lige je Mega poražena kod kuće rezultatom 88:98, a Plavšić je tu utakmicu završio sa 16 poena uz 11 skokova.

Mega se''osvetila“ Zvezdi u 24. kolu za poraz u prvom delu sezone rezultatom 83:89, dok je Uroš na tom meču ubacio 10 poena i obezbedio sedam skokova.

Istakao se sentar i partijama protiv Partizana gde je bio najbolji pojedinac svoje ekipe, i znao je da ozbiljno namuči crno-bele.

Klub sa Malog Kalemegdana doveo je fantastično pojačanje i zver pod košem, a to će Plavšić bez sumnje i pokazati uskoro na terenu.

Crvena zvezda će novu sezonu započeti utakmicom protiv ekipe Dubaija koja će prvi put nastupati u ABA ligi.

Taj duel će biti na programu 20. ili 21. septembra.

Ekipa iz Emirata tokom ovog letnjeg prelaznog roka nije sedela skrštenih ruku i čekala početak nove sezone, već je dovela nekoliko ozbiljnih i iskusnih pojačanja, pa tako neće biti samo učesnik ABA lige naredne sezone, već će predstavljati ozbiljnog rivala Crvenoj zvezdi i Partzanu, kao i ostalim ekipama koje će biti deo regionalne lige.

Bonus video:

Espreso / Iva Krga