Janis Sferopulos, Foto: Starsport©

bombe

Delije u raju: Dva mega pojačanja u Zvezdi!

Sjajni potpisi kluba sa Malog Kalemegdana na radost najvatrenijih pristalica crveno-belih

Objavljeno: 22.08.2024. 15:25h

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak su započeli pripreme za narednu sezonu.

Šef struke crveno-belih - Janis Sferopulos, imao je na raspolaganju 14 igrača, dok su Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac dobili dodatnih par dana odmora zbog velike potrošnje energije na Olimpijskim igrama u Parizu sa reprezentacijom Srbije, gde su osvojili bronzanu medalju i tako obradovali naciju.

Ostaće žal zbog polufinalnog meča protiv Sjedninjenih Američkih Država, jer su sudije direktno uticale na konačan ishod meča zbog neshvatljivih i pogrešnih odluka, i tako ostavile ''orlove'' bez finala i potencijalnog zlata.

No, idemo dalje, Bog sve vidi... Treba pohvaliti naše momke na fenomenalnoj igri, velikoj borbi i želji za pobedom.

Ognjen Dobrić bila je svetla tačka reprezentacije Srbije na Igrama u Parizu, dok je i Dejan Davidovac dao doprinos ekipi.

Njih dvojica su kao što smo rekli, dobili dodatni odmor, a u četvrtak su se priključili saigračima iz tima i tako su kompletirali roster Crvene zvezde za narednu sezonu.

Janis Sferopulos sada ima sve igrače na raspolaganju, zdrave i spremne da se suoče sa predstojećim pripremnim izazovima i onim koju nosi naredna sezona.

Podsetimo, Ognjen Dobirć se vratio u Zvezdu nakon misije u Virtusu, dok je Dejan Davidovac došao iz CSKA i po drugi put u karijeri zadužio dres crveno-belih, isto kao i popularni Kobra.

Ostaje da se vidi da li će crveno-beli do početka takmičarske sezone eventualno dovesti još jednog igrača na poziciji četiri.

Filip Petrušev je velika želja Delija, i nema sumnje da bi se fenomenalno uklopio u novoformiranu ekipu Crvene zvezde, ali, jasno je da ne zavisi sve od samog igrača i crveno-belih, već, da se nešto pita i Olimpijakos.

Crvena zvezda će u narednoj sezoni imati cilj da odbrani osvojeni trofej šampiona ABA lige, kao i pehar namenjen najboljem timu u Kupu Radivoja Koraća.

Sem toga, klub sa Malog Kalemegdana će pokušati da konačno napravi neki iskorak u Evroligi, koji crveno-beli nisu imali sezonama unazad.

Košarkaši Crvene zvezde će kao i prethodne sezone, imati velilku podršku navijača, Beogradska arena će biti krcata, što će predstavljati veliki vetar u leđa prvotimcima crveno-belih i motiv više da na terenu daju sve od sebe, a rezultatima usreće najvernije fanove.

Bonus video:

Espreso / Iva Krga