Ilustracija, Foto: Profimedia

svađa

Višnja pozvala sestru u vikendicu na moru a ona zbrisala bez ijedne reči: Posle 20 godina saznala razlog, kakav šok

Deset dana kasnije, sestra se vratila kući bez reči i bez pozdrava, bez jednog jedinog ‘hvala’.

Objavljeno: 21.08.2024. 13:12h

Gospođa Višnja (59) je pre 20 godina pozvala sestru sa porodicom na more, u svoju vikendicu na samom jugu Dalmacije. Deset dana kasnije, sestra se vratila kući bez reči i bez pozdrava, bez jednog jedinog ‘hvala’. Tek kasnije, gospođa Višnja je saznala zašto se uvredila.

Ne zna, kaže gospođa Višnja, šta je njena sestra zamislila kad je sa suprugom i ćerkom boravila kod nje na moru, ali zna da pre toga uopšte nisu razgovarale o tome kako će funkcionisati dve porodice u zajedničkom domu. A upravo je tu nastao nesporazum između dve sestre.

"Deset godina smo suprug i ja gradili malu kuću na moru. Mukotrpno, vikende i vikende sam ostavljala dole i kuvala radnicima i odrađivala sa suprugom sve što je bilo u našoj moći. Kad je kuća bila gotova, sa radošću sam na nedelju dana pozvala sestru, zeta i njihovu tada desetogodišnju ćerku. U kući smo bili i moj suprug, 11 - godišnja ćerka osmogodišnji sin i ja. Nije se završilo dobro. Od tada se pitam da li ima smisla bilo koga zvati", otkrila je gospođa Višnja, piše Moje Vrijeme.hr.

Već posle tri dana se naljutila

foto: Profimedia

"Doputovali su u vreme ručka, dočekala sam ih umorne i iscrpljene od duge vožnje, s ručkom. Sve je bilo u najboljem redu. Dala sam im jednu sobu i rekla sestri da se oseća kao kod kuće, sve joj je na raspolaganju i svako će neopterećeno funkcionisati za sebe što se tiče dolazaka, odlazaka, kuvanja", rekla je Višnja.

"Nije prošlo ni tri dana, krenula je "diže nos", a da ni sama nisam shvatila zašto. Imali smo drugačiji bioritam i nisam videla problem u tome, uveče bi se opet okupili na terasi i zabavljali se. No, oni se naveče više nisu pojavljivali već su ušli u obilazak mesta. Nisu više normalno komunicirali s nama sve do dana odlaska".

Otišla bez pozdrava

"Deseti dan su rano ujutro potrpali stvari u auto i otišli kući. Bez reči i pozdrava. Tek sam kasnije saznala da su se uvredili što nisam napunila frižider i ponudila ih doručkom, ručkom, večerom i još valjda prala sudove za njima, jer su oni došli na odmor. To što smo mi deo svog odmora od tri nedelje planirali da provedemo s njima bila je velika greška", kaže Višnja.

Potom je objasnila da je ona jutarnji tip, za doručak je u njenoj porodici uzimao ko je što našao, a ručali su nešto lagano i tek oko tri popodne. Za večeru bi bilo hleba, namaza i voća - nije kuvala dvaput.

"Mislila sam, kad sam joj rekla da ima celu kuću na raspolaganju, da će se oni organizovati kako im odgovara i da ne očekuje da ih ja služim. Prevarila sam se. Eto, to je razlog zbog kog ona ni zet ne razgovaraju sa mnom."

20 godina ne priča s njom

foto: Profimedia

"Samo sam je još jednom nazvala i pitala šta ima da mi kaže, pa mi je tada rekla da smo ih ignorisali i da nije bilo ničeg u kući. Možete li da verujete u to? Nakon toga, nisam se više trudila da stupim u kontakt s njom. Strašno je saznanje zbog čega se uvredila, ali ja s tim mogu da živim. Ne znam može li i ona", kaže.

Višnja zatim otkriva da se njena, danas odrasla deca, i sestrina ćerka, ipak pozdravljaju kad se vide, čestitaju rođendane jedna drugoj i među njima nema zle krvi.

"Roditelji nas nisu tako odgajali, naprotiv, uvek su za života podsticali porodična okupljanja i druženja. Šta se u nju uvuklo da tolike godine meni zamera, ne znam. Možda je svemu kumovala i ljubomora, što ja imam kuću na moru, ko će znati, jer mi zvuči neverovatno da je sa mnom "zaratila" jer nije dobila uslugu kao da je u hotelu", zaključila je Višnja.

(Espreso/Blic žena/Prenela PV)