Uroš Blažić, Foto: Nenad Kostić

POČELO SUĐENJE

Advokat Uroša Blažića je danas imao jedan zahtev: Tvrdi da bez toga nema suđenja

Petar Luković, branilac Uroša Blažića javio se za reč

Objavljeno: 21.08.2024. 10:40h > 11:10h

Počelo je suđenje Urošu Blažiću.

Četvoročlano sudsko veće ušlo je u udnicu i počeo je današnji glavni pretres.

Petar Luković, branilac Uroša Blažića javio se za reč i rekao da juče nije mogao da obavi poverljiv razgovor sa klijentom u pritvorskoj jedinici.

- Dobili su naredbu da Uroš bude premešten u Beograd. Na pitanje po čijoj naredbi i gde se nalazi dobio sam odgovor da to nisu pitanja za sudsku upravu i prekinuta mi je veza. Sudija mi je rekla da razgovor mogu da obavim u prostorijama Okružnog zatvora, akli nisam imao vremena da nabavim dozvolu za posetu i odem za Beograd da obavim poverljiv razgovor od sat vremena. Nisam spremio odbranu te sam hteo da tražim odlaganje, ali spreman sam da danas prihvatim taj poverljiv razgovor kako se glavni pretres ne bi odložio - rekao je.

Sudija je rekla da je braniocu rečeno da će danas vanredno moći da obiđe Blažića do devet časova, a da je Blažić zbog bezbednosti prebačen u Okružni zatvor.

- Branilac je poslednji put obišao Branjenica 5. juna u pritvorskoj jedinici okružnog zatvora - rekla je sudija.

Tužilac je rekao da je odbrana imala dovoljno vremena da pripremi odbranu i da je "odlaganje potpuno neprihvatljivo i neosnovano".

- Ako sud dozvoli razgovor sada, mi ne bismo imali ništa protiv, ako je to u nekom primerenom vremenu, ali da nema odlaganja suđenja - rekao je tužilac.

Advokat Nebojša Perović rekao je da poverljiv razgovor nije zakonit u ovom momentu, kao i da je branilac imao dovoljno vremena da pripremi odbranu. On je istakao da je branila morao da bude upoznat sa tim da će da dođe do premeštaja okrivljenog jer se postupak odvija u Specijalnom sudu.

Sud je doneo rešenje da se odobri poverljiv razgovor u trajanju od deset minuta.

Bonus video:

(Espreso / Telegraf / Jelena Ostojić / Prenela: A.P)