Foto: Privatna arhiva

RECEPT

Najukusnija pastrmka kakva se služi u najboljim kafanama: Sočna i aromatična, a recept kao stvoren za početnike

Bakin recept za prženu pastrmku za svaki oborok i priliku

Objavljeno: 21.08.2024. 08:23h

Riba može da se sprema na mnogo načina - na žaru, kuvana, kao riblja čorba, pržena, u rerni...zato nam je baka i za ukusnu pastrkmu podelila recept koji je lako savladiv za početnike.

Ovo jelo možete spremati kako u danima posta, tako i za bilo koji ručak ili večeru kada vam se prijede nešto zdravo i jako ukusno.

Potrebno je:

  • riba ja sam uzela pastrmku
  • soli
  • 4 čena belog luka
  • seckan peršun
  • 2 kašike brašna hlebnog
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 1 kašičica slatke ml paprike
  • 1 kašičica suvog začina

Priprema:

Ribu ocistiti iseći peraja i malo prosušiti ubruso,. i dobro posoliti. Ribu poprskati sa limunovim sokom U sud sipati obabrašna, papriku i začin i izmešati.

foto: Privatna arhiva

Ribu napuniti seckanim belim lukom i peršunom pa je malo pričvrstiti čačkalicama.

foto: Privatna arhiva

Dobro je uvaljati u brašno koje smo spremili i pržiti u vrelom ulju. Smanjiti temperaturu pa je poklopiti,

foto: Privatna arhiva

Kad zarumeni okrenuti Servirati toplu uz krompir salatu i kriške limuna

Bonus video:

(Espreso)