RECEPT
Najukusnija pastrmka kakva se služi u najboljim kafanama: Sočna i aromatična, a recept kao stvoren za početnike
Bakin recept za prženu pastrmku za svaki oborok i priliku
Riba može da se sprema na mnogo načina - na žaru, kuvana, kao riblja čorba, pržena, u rerni...zato nam je baka i za ukusnu pastrkmu podelila recept koji je lako savladiv za početnike.
Ovo jelo možete spremati kako u danima posta, tako i za bilo koji ručak ili večeru kada vam se prijede nešto zdravo i jako ukusno.
Potrebno je:
- riba ja sam uzela pastrmku
- soli
- 4 čena belog luka
- seckan peršun
- 2 kašike brašna hlebnog
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 1 kašičica slatke ml paprike
- 1 kašičica suvog začina
Priprema:
Ribu ocistiti iseći peraja i malo prosušiti ubruso,. i dobro posoliti. Ribu poprskati sa limunovim sokom U sud sipati obabrašna, papriku i začin i izmešati.
Ribu napuniti seckanim belim lukom i peršunom pa je malo pričvrstiti čačkalicama.
Dobro je uvaljati u brašno koje smo spremili i pržiti u vrelom ulju. Smanjiti temperaturu pa je poklopiti,
Kad zarumeni okrenuti Servirati toplu uz krompir salatu i kriške limuna
Bonus video:
(Espreso)