Recept za zimnicu ađiku, Foto: Prt scr / Instagram / candies

recept

Ovakvu zimnicu još niste jeli: Ađika od tikvica koja se savršeno slaže uz svako meso - morate da je isprobate

Ađika od tikvica je jedna od najukusnijih zimnica, koja može biti savršen prilog uz meso ili možete da je jedete kao namaz

Objavljeno: 20.08.2024. 21:21h

Evo kako se sprema najbolja ađika na celom svetu, brzo prepišite recept.

Sastojci:

  • 3 kg tikvica
  • 500 g šargarepe
  • 500 g slatke paprike
  • 5 glavica belog luka
  • 1,5 kg paradajza
  • 2,5 kašike mlevene crvene paprike
  • 100 g šećera
  • 2 kašike soli
  • 200 ml ulja
Pripremite 3 kg tikvicafoto: Printscreen/Youtube/ FooDee

Recept za zimnicu ađiku:

Za ovu zimnicu prvo izmeljite paradajz u mašini za mlevenje mesa. Oljuštite tikvice i takođe ih izmeljite, kao i papriku pa šargarepu, nakon ljuštenja. Beli luk izgnječite tučkom.

Sve povrće sjedinite, pa dodajte so, šećer i ulje. Kuvajte na srednjoj vatri, povremeno mešajući, 40 minuta.

Zatim dodajte mlevenu crvenu papriku i kuvajte adžiku od tikvica još 10 minuta. Sipajte u sterilne, tople tegle i zatvorite poklopce. Okrenite naopačke i umotajte u krpe preko noći.

Bonus video:

(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)