recept
Ovakvu zimnicu još niste jeli: Ađika od tikvica koja se savršeno slaže uz svako meso - morate da je isprobate
Ađika od tikvica je jedna od najukusnijih zimnica, koja može biti savršen prilog uz meso ili možete da je jedete kao namaz
Evo kako se sprema najbolja ađika na celom svetu, brzo prepišite recept.
Sastojci:
- 3 kg tikvica
- 500 g šargarepe
- 500 g slatke paprike
- 5 glavica belog luka
- 1,5 kg paradajza
- 2,5 kašike mlevene crvene paprike
- 100 g šećera
- 2 kašike soli
- 200 ml ulja
Recept za zimnicu ađiku:
Za ovu zimnicu prvo izmeljite paradajz u mašini za mlevenje mesa. Oljuštite tikvice i takođe ih izmeljite, kao i papriku pa šargarepu, nakon ljuštenja. Beli luk izgnječite tučkom.
Sve povrće sjedinite, pa dodajte so, šećer i ulje. Kuvajte na srednjoj vatri, povremeno mešajući, 40 minuta.
Zatim dodajte mlevenu crvenu papriku i kuvajte adžiku od tikvica još 10 minuta. Sipajte u sterilne, tople tegle i zatvorite poklopce. Okrenite naopačke i umotajte u krpe preko noći.
Bonus video:
(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)