Željko Obradović, Foto: Starsport

ZANIMLJIVO

Šok otkriće - hteli da idu iz Partizana: Željko bio primoran na ovaj potez...

Nije bilo nimalo lako

Objavljeno: 20.08.2024. 16:49h > 16:53h

Košarkaški klub Partizan u ponedeljak je predstavio novi tim za sezonu 2024/2025.

Trener crno-belih, Željko Obradović je u razgovoru za klupsku televiziju pričao o predstojećoj sezoni i izazovima koju ona nosi, uz to je otkrio da su neki prvotimci hteli da napuste klub.

- Okolnosti su bile takve da smo morali da reagujemo na taj način. Naravno da nismo imali u planu da promenimo celu ekipu, da ostane samo jedan jedini igrač. U toku leta je bila želja pojedinih igrača da odu iz kluba, igrača koji su imali ugovore. Takođe, imali smo neke opcije u odnosu na neke druge igrače. U dogovoru sa njima smo povlačili poteze. Sve je na kraju ispalo ovako kako je ispalo. Napravili smo novu ekipu i mislim da možemo da budemo zadovoljni.

Željko Obradovićfoto: Starsport

Dodao je će igrači morati da se ponašaju u skladu sa grbom koji nose.

- Partizan je brend, iznedrio je plejadu fantastičnih igrača i trenera. Ime mora da se štiti. Ja više nisam Željko Obradović, ja sam trener Partizana Željko Obradović i gde god da sam moram u skladu s tim da se ponašam. Tako i ovi momci koji su došli. Niko od njih više nema privatno ime i pravo na privatnost u tom smislu. Šta god bude radio i gde god, ispred imena i prezimena će stajati igrač Partizana. U tom smislu moraju da se ponašaju kako dolikuje ovom grbu, svi moramo da budemo svesni gde se nalazimo.

Podsetimo, Partizan će prvi trening sa novoformiranom ekipom odraditi u utorak od 17 časova.

Karlik Džons je isti dan sleteo u Beograd, ali će plej prvo morati da odradi lekarske preglede, pa će tek onda moći da se priključi trenažnom procesu.

Bonus video:

Espreso / Iva Krga