Ervin Baku u srpskoj majici, Foto: Euronews Albania/printscreen

neverovatno

Totalni haos: Albanski novinar se pojavio u majici Srbije u živom programu, pa dobio jezive pretnje smrću!

Šokirao je sve

Objavljeno: 20.08.2024. 13:10h

Velika se buka digla u Albaniji zbog sportskog novinara Ervina Bakua koji se pojavio u programu u polo majici reprezentacije Srbije!

U emisiji u kojoj se govorilo o albanskom fudbalu, kako reprezentativnom tako i klupskom, voditelj je prvo iščitao rezultate lokalne lige, a onda najavio Bakua koji inače radi na albanskom javnom servisu.

Baku je šokirao voditelja i gledaoce kada se pojavio sa polo majicom na kojoj je zastava Srbije, a voditelj Timi Samardžiju je odmah kada ga je video pitao: "Baku, da li je ovo prokovacija, zašto to nosiš?".

Ervin Bakufoto: Euronews Albania/printscreen

Sportski novinar koji je pozvan u program je probao da se opravda, mada je javnost i dalje bila besna zbog njegovog poteza. On je rekao da nije hteo nikoga da provocira i da je jednostavno neko ko voli sport i ko je odrastao uz jugoslovenske sportiste.

- Ne, ne, ovo nije provokacija. Ja sam čovek iz sporta, amaterski sam igrao fudbal do 18. godine, igram stoni tenis i šah i ne želim da rušim mostove. Volim sport iz svih zemalja i svako jutro kada se probudim dohvatim jednu od majica koje imam, tako da to nije provokacija - rekao je on pa na kratko nestao iz programa.

Kada se pojavio ponovo za tridesetak sekundi opet je bio u istoj odevnoj kombijaciji i objasnio je vezu as Srbijom.

- Ja volim jugoslovenski i srpski sport, a hajde da ne zaboravimo da će Albanija uskoro sa Srbijom organizovati Evropsko prvenstvo u fudbalu za igrače do 21 godine. Ja sam osoba koja pokušava da sagradi mostove i hoću da vrata budu otvorena, a ne zatvorena - rekao je Ervin Baku u uživo programu.

Na društvrenim mrežama bilo je mnogo negativnih komentara na ovakav njegov potez, a među komentarima na Jutjub kanalu televizije na kojoj je objavljen intervju bilo je čak i pretnji smrću u kojima se pisalo da će "završiti u plastičnoj kesi".

Bonus video:

(Espreso/Mondo/Nikola Lalović/Preneo: A.K.)