Luna park, Foto: Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia

TUGA!

Ovo je luna park u kome je poginuo mladić: Srceparajući prizor nakon velike tragedije (FOTO)

Prema rečima brata, koji je bio sa njim na vrtešci kada je stolica pukla, sve se odigralo u sekundi.

Objavljeno: 20.08.2024. 09:39h > 10:53h

Mladić (19) poginuo je nakon što je odleteo sa jedne od sprava u luna parku u Pefkohoriju, a nakon što je pukla stolica na kojoj je sedeo sa bratom.

Nesreća se dogodila u ponedeljak uveče, a nesrećni mladić je podlegao povredama u bolnici.

Prema rečima brata, koji je bio sa njim na vrtešci kada je stolica pukla, sve se odigralo u sekundi.

"Seli smo u sedišta, a onda nam je vlasnik rekao da se pomerimo. Pre nego što je vožnja počela, rekao je da će biti jako. Prvo je sve krenulo polako, a onda sve brže i brže. Osetio sam kako nam sedište klizi, rekao sam to bratu. Tada sam osetio kako mi se deo iza leđa otkačinje", ispričao je brat poginulog mladića.Publish

Posetioci luna parka su ostali u šoku. Jedna žena je na društvenim mrežama postavila fotografije iz zabavnog parka nakon tragedije.

Na njima se vide rukavice koje su ostale nakon što je hitna pomoć prevezla mladića u bolnicu gde je, nažalost, podlegao povredama.

Potom je opisao dramatične scene koje su usledile.

"U sekundi sam pao na leđa i shvatio sam da moj brat nije kraj mene. Grčevito sam se držao za gvozdenu šipku, a moj brat je poleteo sa sedišta, nije odleteo daleko, ali me je udario u glavu, ja sam se zadržao. Sve se to dogodilo naočigled našeg drugog brata i mame. Ovog operatera nigde nije bilo, drugi ljudi su zaustavili spravu. Kada sam sišao, video sam da moj brat leži na zemlji", ispričao je mladić. Policija je uhapsila vlasnika luna parka, a u toku je istraga o nesreći.

Gradonačelnik je rekao da luna park postoji 20 godina i da ne zna ko je za njega nadležan.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf/Prenela T.Š.)