Marakana - dom fudbalera Crvene zvezde, Foto: Starsport©/Dimitrije Vasiljević

bravo

Kapa dole! Crvena zvezda finansijski pomogla ugroženima na Kosovu i Metohiji!

Svaka čast

Objavljeno: 19.08.2024. 16:04h

Predstavnici fudbalskog kluba Crvena zvezda obišli su manastire i ugrožene sredine na Kosovu i Metohiji i uručili im finansijsku pomoć, saopštili su "crveno-beli".

U saopštenju se navodi da je Crvena zvezda ovom akcijom još jednom pokazala da je u)z srpski narod:

- Degelegacija našeg kluba, već treću godinu zaredom, je obišla manastire Ulije, Cerinsku reku, Banjsku, Devine vode, Sokolicu, Vračevo, Sušicu, Gračanicu, Svete Arhangele, Dečane, Pećku patrijaršiju, Budisavce i Svetu nedelju, kao i crkve Orahovac i Veliku Hoču i uručila im pomoć - saopšteno je na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.

"Crveno-beli" podsećaju da su velike nedaće pogodile srpski narod na Kosmetu i ističu da su domaćini uz veliku radost predočili da im je pored materijalne pomoći takodje od presudnog značaja i podrška koju dobijaju od strane Crvene zvezde.

- Kosovo je oduvek bilo srce Srbije, mesto gde se nalaze najlepše srpske zadužbine, manastiri, crkve, koji su dokaz vekovnog života našeg naroda na teritoriji Kosova i Metohije. Crvena zvezda i ovom prilikom poručuje da će uvek biti uz Kosmet, kao i da će nastaviti da pomaže naš narod, jer su upravo crkve i manastiri oslonac srpskog stanovništva na svetoj zemlji. Zvezda ne zaboravlja Kosovo i Metohiju - zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.

Bonus video:

(Espreso sport/B92)